Saygı Öztürk'ün yazısı Süleyman Soylu'yu kızdırdı: 'Namussuzluktur'

Sayg%C4%B1+%C3%96zt%C3%BCrk%E2%80%99%C3%BCn+yaz%C4%B1s%C4%B1+S%C3%BCleyman+Soylu%E2%80%99yu+k%C4%B1zd%C4%B1rd%C4%B1:+%E2%80%99Namussuzluktur%E2%80%99
ABONE OL

Saygı Öztürk'ün belediyede işçi kadrosunda çalışmaya başlayıp Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yükselen Ali Ayvazoğlu'nu yazdığı yazıya Süleyman Soylu'dan tepki geldi.

İçişleri Bakanı Soylu, Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'nun eşi Ali Ayvazoğlu hakkındaki yazısına sosyal medyadan sert bir tepki gösterdi.
 
Saygı Öztürk, bugünkü yazısında; Ali Ayvazoğlu'nun evlendikten sonra kamudaki yükselişini yazdı.
 
Yazısında Ali Ayvazoğlu'nun eşinden boşanıp Bahar Ayvazoğlu ile evlendiğini ve sonrasında kamuda yapılan atamalarla yükseldiğini söyleyen Saygı Öztürk'e, tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.
 
Süleyman Soylu, köşe yazısını namussuzluk olarak tanımlayarak, "Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Bey'e minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır" dedi.
 
 
Saygı Öztürk yazısında şunları yazdı:
 
Ali Ayvazoğlu, belediyede işçi kadrosunda işe başladı. Şimdi milletvekili olan Bahar Ayvazoğlu ile evlendi. Ardından özel kalem müdürü oldu. Sonra da Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı.
 
Trabzon bugünlerde ilginç bir yükseliş hikayesine tanıklık ediyor. Ali Ayvazoğlu, Trabzon Belediyesi'ne bağlı TRABEL şirketinde işçi kadrosunda çalışırken, aynı zamanda Atatürk Köşkü'nde bekçi olarak görev yaptı. Bahar Hanım (Bahar Ayvazoğlu) ise Mustafa Yanmış'ın Merkez İlçe Başkanlığı döneminde AKP'ye sekreter olarak işe alındı.
 
Ayvazoğlu, ilçe binasına sıkça gidip gelmeye başladı. Evli olan Ali Ayvazoğlu, Bahar Hanım'la dostluğunu ilerletti. Ayvazoğlu eşinden ayrıldı ve Bahar Hanım'la evlendi. AKP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş'ün, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilmesi üzerine boşalan Kadın Kolları Başkanlığı'na Bahar Ayvazoğlu atamayla getirildi.
 
2014'de Ortahisar Belediye Başkanlığı kuruldu. Başkanlığa AKP İl Başkanı Ahmet Metin Genç seçildi. Genç, özel kalem müdürü bulunmasına rağmen Ayvazoğlu'nu kağıt üstünde özel kalem müdürü yaptı. Daha önce turist rehberliği de yapan Ayvazoğlu'nun üst bir göreve getirilmesi için çalışma yapıldı. Trabzon'un 20 yıldır Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız görevinden alındı. Böylece Ali Ayvazoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine vekaleten başlatıldı.
 
2015'te Bahar Ayvazoğlu'nun milletvekili seçilmesinden sonra Ayvazoğlu da bu göreve asaleten atandı. Eşin Trabzon'da, milletvekilinin Ankara'da bulunması sorununu aşmak için formül bulundu. Ayvazoğlu, Trabzon'dan Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne atandı. Ancak bu görevde de uzun süre kalmayacağı, bakan yardımcılığı ya da genel müdürlüğe atanacağı ileri sürüldü.
twitter takip