Sedat Peker, 6 videoda itiraf etti: Hürriyet'e yapılan baskını ben organize ettim

ABONE OL

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, YouTube'daki 6. videosunu yayınladı.

Sedat Peker, YouTube'da “Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülür" başlığıyla yayınladığı 6. videosunda, “Onları vallahi mahvedeceğim” dedi.

Videonun giriş konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Yıldırım Demirören'e seslenen Peker, "Süslü Süleyman ve saz heyetiyle uğraşacağız biraz. Bundan sonra Yıldırım Demirören'e de "Pambıkören" diye sesleneceğim" dedi.

Peker'in yeni videosunda masanın üzerindeki Yılmaz Özidl'in "Son Cüret" adlı kitabı da dikkat çekti.

Peker, videonun bir bölümünde Hürriyet'in Aydın Doğan'a ait olduğu dönemde yapılan baskınla ilgili de bir itirafta bulundu. 2015 yılında yapılan taşlı sopalı baskını ve Ahmet Hakan'a yapılan yumruklu saldırıyı kendisinin organize yaptığını açıklayan Peker şu ifadeleri kullandı:

"Hürriyet'i ben bastırttım. Basılmadan önce gelen milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. 'Bizim gençlik kollarından (AKP Gençlik Kolları) birkaç arkadaş gidecek ama onlar profesyonel değil, sen yap' dediler. Tamam dedim. Ben gönderdim. AKP'li bir milletvekili rica etti.

AKP'nin eski Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın, bir gazeteciyle röportaj yapıyor. Yanında da AKP'den önemli isimler var. Gazeteci, 'bu işlerde sizin adınız da geçiyor' diye soruyor. 'Yok diyor. Gazeteci dövdürme olayıyla (Ahmet Hakan'ı kastederek), Hürriyet'in basılmasını Sedat Peker'in yaptırdığı anlaşılınca ben rahatladım' diyor."

OLAYIN GEÇMİŞİ:

7 Eylül 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Atv – A Haber ortak yayınında Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirirken dile getirdiği “Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir Anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok farklı olurdu” sözlerinin yanlış yansıtıldığı iddiasının ardından Hürriyet gazetesine yaklaşık 150 kişilik bir grup saldırdı.

Saat 23:30 sıralarında Bağcılar’daki Hürriyet binasının önünde toplanan, binaya taş atan, ardından binanın döner kapısını ve bazı camlarını kıran bazı saldırganlar binanın içine girerek çevreyi tahrip ettiler. Grubun polisin müdahalesi ile bina dışına çıkarıldığı bildirildi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ile Yayın Koordinatörü Emre Oral, saldırı haberinin ardından gece yarısı gazete binasına gittiler. Saldırganlar binaya girerken bazı güvenlik görevlilerini de darp ettiler.

O dönem Hürriyet'te kölşe yazarı olan Ahmet Hakan Coşkun, 1 Ekim 2015 tarihinde saat 00.30 sıralarında Şişli’deki evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğramıştı.

Hastaneye kaldırılan Hakan’ın burnunun ve kaburgalarının kırıldığı ortaya çıkmıştı.

AYNI TARİHLERDE AHMET HAKAN'A SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ!

AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, evinin önünde saldırıya uğrayan Ahmet Hakan için, "Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş" ifadelerini kullanmıştı.

Gece saatlerinde saldırıya uğrayan Ahmet Hakan, tehditler aldığı gerekçesiyle Ankara Valiliği'ne koruma talebinde bulunmuştu.

AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, Hürriyet Gazetesi'ne 24 saat arayla düzenlenen ikinci saldırının ardından çekildiği ileri sürülen bir videoda, Ahmet Hakan'ı korkaklıkla suçlayarak, "Ben bugün Nişantaşı'na evinin önüne gitmeyi düşünüyordum, tek başıma. Gidecektim oraya bekleyecektim, gel bakayım buraya diyecektim. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

twitter takip