Serhat Albayrak, Medyakoridoru'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda sitenin haberini erişime engelletti!

Serhat+Albayrak,+Medyakoridoru%E2%80%99nun+da+aralar%C4%B1nda+bulundu%C4%9Fu+%C3%A7ok+say%C4%B1da+sitenin+haberini+eri%C5%9Fime+engelletti%21;
ABONE OL

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, birçok haber sitesinin haberini erişime engelletti. Bu içeriklerden biri de Medyakoridoru'nda “A Haber Susamam şarkıcılarını hedef gösterdi” başlığıyla yayımlanan haber!

Evrensel'in haberine göre; İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliği; Serhat Albayrak’ın Avukatı Fatih Savaş aracılığıyla “İçeriğin Yayından Çıkarılması ve Erişimin Engellenmesi Talebi”ni kabul ederek, pek çok siteden onlarca haberin kaldırılmasına karar verdi.

Erişim engelleme kararı verilen haberlerin içeriklerinin birbirinden oldukça farklı olması dikkat çekti. Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak'ın engellettiği haberlerin bazıları kendisi ile ilgili bile değil. Örneğin evrensel.net’te yer alan “Köşe yazarları medyanın Berat Albayrak tutumunu eleştirdi”, T24’te yer alan “Paradise Papers haberleri nedeniyle hakkında dava açılmıştı, Gazeteci Pelin Ünker’in duruşması ertelendi”, Duvar’da yer alan “Serhat Albayrak’tan Evrensel’e 200 bin liralık dava”, Cumhuriyet’te yer alan “Albayrak gitti ATV hükümete çattı”, boldapp’ta yer alan “Demirören Medya CEO’su Mehmet Soysal görevden alındı mı?”, Medya Koridoru’nda yer alan “A Haber Susamam şarkıcılarını hedef gösterdi” başlıklı haberlerle birlikte onlarca habere erişim engeli getirildi.

"SAYGINLIĞI ZEDELENDİ" İDDİASI

Serhat Albayrak bu haberlerle “ticari itibara saldırıldığını, saygınlığının zedelenmeye çalışıldığını” iddia etti. Albayrak’ın avukatı dilekçesinde müvekkilinin uzun yıllar ülkenin önde gelen şirketlerinde üst düzey yöneticilik yaptığını, halihazırda da bir medya grubunda başkan vekili olarak görevini sürdürdüğünü belirterek “internet sitelerinde müvekkili hakkında asılsız iddialarda bulunulduğunu, ticari itibarına saldırıldığını, kamuoyu nezdinde saygınlığının zedelenmeye çalışıldığını, haksız ve ağır ithamlara maruz bırakıldığını, suç isnat edildiğini ve hedef gösterilerek kişilik haklarının ihlal edildiğini” savundu.

Mahkeme ise verdiği kararda Anayasa’nın “özel hayatın gizliliği ve korunması”, “haberleşme hürriyeti”, “düşünce hürriyeti”, “düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti”, “basın hürriyeti” maddelerini hatırlattı ancak “hakların kesiştiği noktalarda hangi hakkın öncelikli olarak koruncağının her somut olay için ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekmektedir.” dedi. Bu değerlendirmenin de “kişilik haklarının ve özel hayatının gizliliğinin korunmasını talep edenin sosyal konumu, şöhreti, makam ve görevi, bu makam ve görevi itibarı ile kamuya karşı sorumluluğu, şöhreti ve geçmişi itibarı ile kamuoyunun ilgisine mazhar olması” gibi birçok hususla birlikte düşünülmesi gerektiğini iddia etti.

Mahkeme son olarak kararında “erişimin engellenmesi talebine konu içerikler incelendiğinde, basın internet yayın özgürlüğü kapsamı dışında kalacak şekilde kişi ve kurumlara saldırı niteliğinde, şeref ve onurlarını rencide edici ve kişilik haklarını ihlal edici içeriklere yer verildiği anlaşılmakla, usul ve yasaya uygun bulunan talebin kabulüne” karar verdi. 

twitter takip