Serkan Ocak'dan Demirören Ailesi'nin bağışına tepki: 'Önce tazminatlarımızı ödeyin...'

Serkan+Ocak%E2%80%99dan+Demir%C3%B6ren+Ailesi%E2%80%99nin+ba%C4%9F%C4%B1%C5%9F%C4%B1na+tepki:+%E2%80%99%C3%96nce+tazminatlar%C4%B1m%C4%B1z%C4%B1+%C3%B6deyin...%E2%80%99
ABONE OL

Hürriyet'in geçen sene tebligatla işine son verdiği gazeteciler arasında yer alan Serkan Ocak tazminatlarını hala ödemeyen Demirören Ailesi'nin milli dayanışma kampanyasına yaptığa bağışa tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganı ile başlattığı milli dayanışma kampanyasına medya kuruluşlarından da destekler geliyor.
 
Star TV, NTV gibi medya kuruluşlarını bünyesinde barındıran Doğuş Holding  milli dayanışma kampanyasına 15 milyon TL bağışladı.
 
Doğuş Holding kampanyaya yaptığı bağışı; "Doğuş Grubu olarak kuruluşumuzdan bu yana memleketimizin ve insanımızın iyi bir geleceğe sahip olmasını amaçladık. Bugün de birlik ve dayanışmanın önemini en yüksek seviyede hissediyor ve güzel ülkemizin bu süreci en az zarar ile atlatabilmesi için çalışıyoruz. Milli Dayanışma Kampanyası’na; Doğuş Holding, Doğuş Otomotiv, Doğuş - Yüce oto ortaklığı / Skoda, Doğuş İnşaat, Doğuş Yayın Grubu, Doğuş Turizm, n11.com ve Tüvtürk başta olmak üzere tüm Doğuş Grubu ailesi olarak 15 milyon TL katkı sağlıyoruz.TÜVTÜRK şirketimizin 500 bin maske bağışı, Grand Hyatt ve Soho House Otellerimizin tam kapasite ile süresiz olarak sağlık çalışanlarına tahsis edilmesi gibi destek çalışmalarımızı da sürdüreceğiz" diyerek duyurdu.
 
DEMİRÖREN GRUBU'NUN BAĞIŞINA TAZMİNAT TEPKİSİ!
 
Milli Dayanışma Kampanyası'na Demirören Medya Grubu'nun da 6.7 milyon TL bağış yapmasına, grubun bünyesinde bulunan Hürriyet Gazetesi'ndeki işinden geçen sene Ekim ayında çıkarılan ve hala tazminatını alamayan gazetecilerden Serkan Ocak'dan tepki geldi.
 
Serkan Ocak, Demirören Grubu'nın yaptığı bağışa; "5 aydır işten attığı 45 gazetecinin tazminatlarını vermeyen Demirören ailesine sormazlar mı 'Bu ne perhiz bu ne lahana' diye? Amacınız yardımsa önce hakkını gasp ettiğiniz gazetecilerin hakkını ödeyin" diyerek tepki gösterdi.
 
Serkan Ocak'ın bu mesajına dikkat çeken bir yorum da geldi.
 
Ocak'ın, Demirören Ailesi'nin Doğan Medya'yı satın aldıktan sonra kapattığı Yaysat bayilerinde çalışan bir takipçisi, kapanan Yaysat bayilerilerinde çalışan elemanlara da tazminat verilmediğini belirtti.
 
Bu durumdan da binlerce kişinin etkilendiğini ve o zamanlar hiç bir gazetecinin yanlarında olmadığını belirten Yaysat çalışanı, "Çoğu bayii oturduğu evi satıp kendi elaman tazminatlarını ödediler. Biz bu işin emekçileriydik. Yağmurda Çamurda dağıttık o gazeteyi .. kaç kez yetişsin diye hızlı gidip can veren oldu yollarda.. 1 maille 1 gecede yılların emeğini çöpe attılar. Açıklama bile yapmadan tek kruş vermeden" mesajıyla tepkisini gösterdi.
Hürriyet Gazetesi'nin geçen sene Ekim ayında sendikalaştıkları için evlerine tebligat göndererek işine son verdiği 45 gazetecinin hukuk mücadelesi ise devam ediyor. 
 
 
twitter takip