Kürşat Ayvatoğlu yeniden gözaltına alındı! Arkadaşları konuştu: Uyuşturucuydu bize de temin ediyordu!

K%C3%BCr%C5%9Fat+Ayvato%C4%9Flu+yeniden+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nd%C4%B1%21;+Arkada%C5%9Flar%C4%B1+konu%C5%9Ftu:+Uyu%C5%9Fturucuydu+bize+de+temin+ediyordu%21;
ABONE OL

Dün serbest bırakılan eski AKP Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu, araçta kokain kullanırken yanında bulunan iki kişinin verdiği ifade sonrası bugün yeniden gözaltına alındı.

Ankara Adliyesi’ne Cumartesi günü çıkarılan ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Ayvatoğlu, ifadesinde kokain kullandığını reddetmiş, “Kokain değil pudra şekeriydi. Şaka yapıyorduk” demişti.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise yaptığı açıklamada soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü bildirmiş ve araçta bulunan diğer kişiler hakkında gözaltı kararı verildiğini ifade etmişti.

ankaragazetecisi.com’un aldığı bilgiye göre, polis ekipleri Ayvatoğlu’nun yanında kokain kullanırken bulunan iki kişiyi, İzmir ve Kastamonu’da gözaltına aldı. Gece boyunca sorgulanan iki şüpheli, Ayvatoğlu aleyhinde ifade verdi.

Bunun üzerine savcılık talimatıyla Kürşat Ayvatoğlu yeniden gözaltına alındı.

Ayvatoğlu, savcılık tarafından yeniden sorgulanacak.

Öte yandan araçta Ayvatoğlu'nun yanında bulunan ve gözaltına alınan iki kişinin "kullanılan maddenin uyuşturucu olduğunu, Ayvatoğlu'nun kendilerine de uyuşturucu temin ettiğini" öne sürdükleri öğrenildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yeni yazılı açıklamada ise şu görüşlere yer verildi:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli H.K.A hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medyada paylaşılan videoda yanında bulunduğu tespit edilen diğer şüpheliler M.D., M.Y.M., D.O. ve U.K. hakkında başsavcılığımızca gözaltı talimatı verilmiş, şüphelilerden elde edilen bilgi ve yeni deliller çerçevesinde ise Hamza Kürşat Ayvatoğlu bugün sabah saatlerinde yeniden gözaltına alınarak hakkında TCK 188 ve devamı maddeleri kapsamında soruşturma genişletilmiştir. Başsavcılığımızca tüm şüpheliler hakkında gerekli dijital incelemelerin tamamlanması ve diğer şüphelilerin yakalanması için ayrıca kolluğa ek gözaltı talimatı verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir.”

twitter takip