Son yazısını yazdı! Yeniçağ Gazetesi'nden Cumhuriyet'e transfer!

Son+yaz%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1+yazd%C4%B1%21;+Yeni%C3%A7a%C4%9F+Gazetesi%E2%80%99nden+Cumhuriyet%E2%80%99e+transfer%21;
ABONE OL

Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği görevine getirilen Tuncay Mollaveisoğlu bugün köşe yazarlığı yaptığı Yeniçağ gazetesine veda etti.

Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği görevine getirilen Tuncay Mollaveisoğlu bugün köşe yazarlığı yaptığı Yeniçağ gazetesine veda etti.

Cumhuriyet gazetesi 'iş ve işletmenin gereği' gerekçesiyle 24 yıllık çalışanı ve gazetenin İzmir Temsilcisi Hakan Dirik, 21 yıldır Cumhuriyet’te görev yağanYusuf Özkan ve 3 ay önce reklam departmanında göreve başlayanİbrahim Yoğurtçu‘nun işine son vermişti.

İzmir Temsilciliği'nde yeni yönetim kadrosu kurma algısı yaratan bu karar sonrası jet bir hamle daha yapılmış ve gazetenin Ege Bölge Temsilciliği’ne Yeniçağ yazarı Tuncay Mollaveisoğlu getirilmişti.

Yarın yeni görevine başlayacak olan Mollaveisoğlu bugün köşe yazarlığı yaptığı Yeniçağ Gazetesi'ne de veda etti.

Gazetedeki son yazısını yazan Mollaveisoğlu Yeniçağ'ın Türkiye'de az sayıdaki özgür medya mecralarından birisi olduğunu dile getirdi ve şunları yazdı:

AKP'nin iktidar olduğu günden bu yana "merkez medyanın" dışında gazetecilik ve televizyon haberciliği yapıyorum. Neden mi? Çünkü AKP'li bazı isimlerin yolsuzluk ekonomisi ile ilişkisini İBB döneminden beri yazan gazetecilerden biriyim. Çok çok zorlu bir mesleki süreç ve yaşam kavgası...

Özgürce yazıp konuşabilmek için; kimi zaman bağımsız medya organları yarattım, kimi zaman direnen basın kuruluşlarında görev yaptım. Türk Basınında anlı şanlı gruplar tek tek teslim olurken çok az sayıda medya patronu ve gazeteci, habercilik ahlakının duvarlarını paramparça eden dev dalgaya direnebildi..

YENİÇAĞ Gazetesi Türkiye'nin az sayıdaki özgürlük kalelerinden biri... Demokrasi ve hukuk tarihi açısından memleketin en karanlık günlerinde aydınlatma fişeği gibi yol gösteriyor. Bugüne kadar gururla ve özenle yazdım... Ancak yeni ve medyamız için önemli bir görev için Yeniçağ'a veda etmek zorundayım.  

twitter takip