Soruşturma başlatıldı! Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe neden gözaltına alındı?

Soru%C5%9Fturma+ba%C5%9Flat%C4%B1ld%C4%B1%21;+Sputnik+T%C3%BCrkiye+Genel+Yay%C4%B1n+Y%C3%B6netmeni+Mahir+Boztepe+neden+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nd%C4%B1?
ABONE OL
Sputnik Türkiye çalışanı üç kişinin dün Ankara'da saldırı girişimine maruz kalması ve gözaltına alınması, bugün de Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe'nin gözaltına alınmasının ardından Sputnik'in İstanbul ofisinde polis tarafından arama başlatıldı.
Sputnik Türkiye'nin İstanbul ofisinde İstanbul Başsavcılığı’nın talimatıyla arama yapılıyor. Stupnik Türkiye, aramanın nedeni ise bilinmediğini ifade ederken Anadolu Ajansı da haberinde gözaltına alınan genel yayın yönetmeni Mahir Boztepe hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, TCK'nın "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçunu düzenleyen 301. maddesi ile "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçunu düzenleyen 302. maddesi uyarınca soruşturma başlatıldığını belirtti. Boztepe: Polis kibar davrandı, zor kullanmadı Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe, gözaltı prosedürleri gereği kendisinin tıbbi muayene için hastaneye götürüldüğünü ifade etti. Boztepe, polis memurlarının kendisine karşı çok kibar davrandığını, güç veya zor kullanmadığını ve şu anda İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitmekte olduklarını kaydetti.

Simonyan: Ankara polisi çalışanlarımızın onlarla olmadığını söylüyor

Öte yandan Simonyan, Ankara polisinin Sputnik çalışanlarını tutmadıklarını söylediklerini aktardı. Simonyan, "Ankara polisi çalışanlarımızın onlarla olmadığını belirtiyor. Bu arada milliyetçilerin evlerine zorla girmeye çalıştığına dair şikayette bulunmak için polise gittikleri dün akşamdan beri üç çalışanımızdan haber alamıyoruz" ifadelerini kullandı. Savcıya ifade vermeleri için Adalet Sarayı'na götürüldü Sputnik muhabirinin aktardığına göre; gözaltına alınan üç çalışan savcıya ifade vermek için Ankara Adalet Sarayı’na götürüldü. Sputnik, İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, avukatlar ve polis arasında toplantı Sputnik Türkiye İstanbul ofisinin Müdürü Maksim Durnev, ajans avukatları, Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu temsilcileri, Türk polisleri, Sputnik’in İstanbul ofisinde toplantıya başladı.
Sputnik’in bağlı olduğu Rossiya Segodnya uluslararası haber ajansı, Sputnik Türkiye çalışanlarına yönelik Ankara’da gerçekleştirilen saldırı ile ilgili BM, AGİT ve UNESCO’ya başvuruda bulunduklarını duyurdu.
Ajansın basın dairesinden yapılan açıklamada, "Şu anda uluslararası insan hakları ve gazetecilik kuruluşlarına, BM, AGİT, UNESCO ve Uluslararası Gazetecilik Federasyonu’na, Sputnik Türkiye konusunda olanlarla yakından ilgilenmeleri talebiyle başvuruyoruz" ifadeleri kullanıldı. Diğer yandan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Harlem Desir de sosyal medyada saldırıyı kınamış ve gazetecilerin gözaltına alınmasından dolayı endişe duyduklarını belirtmişti. Ankara’da, saat 22.30 civarında, Sputnik’in Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, 15-20 kişilik gruplar tarafından saldırı girişiminde bulunulmuştu. Daha sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı çalışanların gözaltına alındığını aktarmıştı. ÇALIŞANLAR SERBEST BIRAKILDI! Öte yandan; Ankara'da gözaltına alınan üç Sputnik Türkiye çalışanı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık gözaltına alınan gazetecilerin faaliyetlerinde suç teşkil eden bir unsur olmadığına karar verdi. Gazetecilerin serbest bırakıldığı bilgisi yakınları tarafından verildi. Sputnik muhabirinin aktardığına göre, serbest bırakılan gazeteciler, Ankara Adalet Sarayı dışında alkışlarla karşılandı. Sputnik'te görev yapan gazetecilerin serbest bırakılmasının ardından 'Türkiye Gazeteciler Sendikası' da bir açıklama yaparak "İstanbul’da gözaltında tutulan Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe’nin de özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz" mesajını yayınladı. async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"> async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">
twitter takip