Sözcü Gazetesi'nden koronavirüs önlemi! Gazete artık böyle çıkacak!

S%C3%B6zc%C3%BC+Gazetesi%E2%80%99nden+koronavir%C3%BCs+%C3%B6nlemi%21;+Gazete+art%C4%B1k+b%C3%B6yle+%C3%A7%C4%B1kacak%21;
ABONE OL

Sözcü Gazetesi'nin koronavirüs önlemi için başlattığı gazeteye kapağı uygulamasına bazı okuyucular ve medya ombudsmanı Faruk Bildirici'den israf tepkisi geldi.

Sözcü Gazetesi, koronavirüs salgını nedeniyle bir önlem aldı ve gazetenin dışına 4 sayfalık bir kapak yerleştirdi.

Gazete, dış sayfalara virüs buluşma ihtimali nedeniyle dün başlattığı uygulama ile gazetenin dışını 4 sayfalık koruyucu ile kapattı.
 
Okuyucular gazeteyi okumaya başlamadan önce kapağı atabilecekler. 
 
Sözcü bu yeni uygulamasını, "Vürüsle aramıza mesefa koyduk. Sözcü Gazetesi dünya basın tarihinde bir ilki daha gerçekleştirdi. Büyük bir maddi fedakarlıkla gazetenin dışına 4 beyaz sayfa monte edildi. Gazetenin iç sayfalarına evinize gelene kadar değil el aslında göz bile değmez ama dış sayfalarına acaba virüs bulaştı mı endişesini ortadan kaldırmak için Sözcü Gazetesi böyle birşey gerçekleştirdi. Dışardaki 4 beyaz sayfayı çıkarıp atacağız ve gazetemizi gönül rahatlığı ile okuyacağız. Gerçekten muhteşem bir durum" diyerek duyurdu.
 
Ancak, Sözcü'nün bu uygulamasına medya ombudsmanı Faruk Bildirici'den bir eleştiri geldi. Bildirici, Sözcü'nin bu uygulamasının doğaya vereceği zararı düşünerek oluşacak kağıt israfını dile getirdi.
 
Bildirici, "İyi de dört gazete sayfası çöpe atılacak kadar değersiz mi? Doğaya verilecek zararı neden dikkate almıyorsunuz? Keşke hijyen için başka yöntem bulsaydınız" yorumunda bulundu. 
 
twitter takip