Sözcü Yazarı'ndan 'şaşırtmayan' iddia! Gazetecilere 'Cumhurbaşkanı'na Kızılay'ı sormayın' emri verildi!

S%C3%B6zc%C3%BC+Yazar%C4%B1%E2%80%99ndan+%E2%80%99%C5%9Fa%C5%9F%C4%B1rtmayan%E2%80%99+iddia%21;+Gazetecilere+%E2%80%99Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1%E2%80%99na+K%C4%B1z%C4%B1lay%E2%80%99%C4%B1+sormay%C4%B1n%E2%80%99+emri+verildi%21;
ABONE OL
Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru bugünkü yazısında; Başkentgaz'ın 2017 yılında Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para göndermesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soru sorulmaması konusunda gazetecilere emir verildiğini ifade etti. Gazeteci Celal Eren Çelik'in ortaya çıkardığı ve Başkentgaz'ın 2017'de Kızılay'a 8 milyon dolarlık bağış yaptığını, ancak bağışın bir kısmının yurt inşaatı yapılması için Ensar Vakfı'na transfer edildiğini ortaya çıkarmıştı. Başkentgaz'ın Ensar Vakfı'na doğrudan değil Kızılay aracılığı ile bağış yapmasının nedeninin de, Kızılay'a yapılan bağışların vergiden muaf olması nedeniyle vergiden kaçmak olarak belirlenmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Kızılay, ise bağışçıların bazen şartlı olarak bağış yaptığını ve bağışçının talebi doğrultusundan parayı Ensar Vakfı'na aktardıklarını belirtmiş, vergi kaçırma iddialarına da "Vergi kaçırmak başkadır vergiden kaçınmak başkadır" demişti. Tüm bu gelişmeler geçtiğimiz günlere damgasını vurur ve tartışma konusu olurken, Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir etkinlikte, Cumhurbaşkanı görevlisinin gazetecilere "Kızılay hakkında soru sormayın" diye emir verdiğini, gazetecilerin de bu emre uyarak bu konuda soru sormadığını dile getirdi. Necati Doğru, yazının ilk bölümünde de İngiliz Başbakan Boris Johnson'un Avrupa Birliği ile ilgili bir bilgilendirme toplantısına muhalefet yapan 5 gazetenin muhabirlerini almamasını ve devlet televizyonu BBC dahil ülkenin önde gelen gazete ve TV muhabirleri toplantıyı terk etmesine değindi.

Gazetecilerin toplantıyı boykot etmesini değerlendiren Necati Doğru, "Orada gazeteci onuru var. Türkiye'de yok" ifadelerine yer verdi.

Necati Doğru'nun yazısı şu şekilde: Biz geri kaldık, uçurum açılıyor diye avunma yazıları yazmaktan hoşlanan biri değilim. Yine de kıyaslamayı hep Avrupa ile yapmak zorunda kalıyorum. Türkiye'nin hedefi Almanya, İngiltere olmaktı. Son 20 yılda Türkiye'yi Suudi Arabistan ve İran benzeri yapacak bir çürümenin içine soktular. Çürüme derine iniyor. Çok derine… İngiliz Başbakan, “Avrupa Birliği ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı” yapacaktı. Kendisine itaat etmeyen ve muhalefet yapan 5 gazetenin muhabirlerini toplantıya almadı. Bu ayrım İngiltere basın tarihinde ilk kez oluyordu. Devlet televizyonu BBC dahil ülkenin önde gelen gazete ve TV muhabirleri o toplantıyı terk etti. Orada gazeteci! Onuru var. Türkiye'de yok. ??? Bak aynaya! Gör halini! Aynı gün Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın gazetecilerle bir araya gelebileceği bir siyasi etkinlik vardı. Türkiye'de halk “Kızılay'ın vergi kaçırılmasına alet edilerek” Amerika'da TÜRKEN adlı vakfa milyon dolarlar gönderilmesini konuşuyordu. Cumhurbaşkanı görevlisi, gazetecilere “Kızılay hakkında Cumhurbaşkanımıza soru sormayın” emri verdi. Gazeteciler emre uydu. Cumhurbaşkanı'na “Kızılay'ın vergi kaçırılmasına alet edilmesi ve kaçırılan verginin de kızları ile oğullarının yönetim kurulunda olduğu ABD'deki bir vakfa gönderilmesi” konusunda soru sormadılar. Tek soruya izin vardı. “Nasılsınız?” Onu bile sormadılar. Korkudan. Yazının devamını okumak için tıklayınız Necati Doğru'nun bu iddiası sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından iftira olarak değerlendirilip eleştirilirken, bazı kullanıcılar ise söylentinin doğru olduğuna inandığını belirterek bu duruma şaşırmadıklarını dile getirdi. http://www.medyakoridoru.com/fatih-portakal-aciklama-yapti-ama-elestirilmekten-kurtulamadi-ikinci-bulent-aydemir-vakasi/ Benzer bir iddiayı Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal da  dile getirmişti. Fatih Portakal, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un gazetecilerin Cumhurbaşkanı'na soru sorulmasını engellediğini söylemiş, ertesi günkü yayında ise bu konuda hatalı bir açıklama yaptığını belirterek "Benim hatam var. Kusura bakmayın Fahrettin Bey"  açıklamasını yapmıştı.  
twitter takip