Sputnik’te yeni gelişme: Programcılar grevi mi kıracak?

Sputnik%E2%80%99te+yeni+geli%C5%9Fme:+Programc%C4%B1lar+grevi+mi+k%C4%B1racak?
ABONE OL

Grevdeki Sputnik Türkiye çalışanları, işyeri önünde 25. günü geride bırakırken beklenmedik bir haberle sarsıldı. Sputnik’te grev nedeniyle yayınlarını durduran bazı gazetecilerin greve rağmen programlarını başlatacakları öne sürüldü.

Radyo Sputnik’te yapılan anonslarda Ali Çağatay, Ceyda Karan, Mahir Boztepe, Erdal Kaplanseren ve Serhat Ayan’ın da aralarında olduğu isimlerin yeni yayın döneminde mikrofon başında olacakları duyuruldu. Sputnik Radyo Haber Müdürü Fethi Yılmaz’ın da program yapacağı tanıtımlarda yer aldı.

Sputnik’te iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 24 Temmuz’da grev kararını ilan etti. Sputnik yönetimi bunun üzerine 7 Ağustos günü tamamı sendika üyesi 24 gazeteciyi işten çıkardı. 17 Ağustos’ta İstanbul ve Ankara ofislerinde başlayan greve bugüne kadar çok sayıda milletvekili, gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcisi destek ziyaretinde bulundu.

GREVE DESTEK AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Programlarını durduran gazetecilerden Ali Çağatay, sosyal medyada greve destek açıklaması yapmıştı. Çağatay şu mesajı paylaşmıştı: “VEDA…Radyo Sputnik’te 3 yıl boyunca sürdürdüğümüz “Seyir Hali” programını, bugün itibarı ile sonlandırıyorum. Gazeteci dostlarımızın hakları iade edilinceye kadar, bu mecrada olamayız, olmayacağız.”

twitter takip