Süleyman Soylu'dan Sakarya'daki patlama için açıklama: 'Patlamanın nedeni....'

S%C3%BCleyman+Soylu%E2%80%99dan+Sakarya%E2%80%99daki+patlama+i%C3%A7in+a%C3%A7%C4%B1klama:+%E2%80%99Patlaman%C4%B1n+nedeni....%E2%80%99
ABONE OL

Sakarya'da bugün meydana gelen ikinci patlamanın ardından bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir açıklamada bulundu.

Sakarya Hendek’te bugün patlamamış mühimmatın imha edilmek üzere götürüldüğü bölgede patlaması ve 3 askerin hayatını kaybetmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay yerine gitti. 
 
Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 3 Temmuz’da yaşanan patlama sırasında patlamayan mühimmatın imhası için yerel yetkililerin jandarma gözetiminde bu bölgede imha faaliyetini sürdürmeye karar verdiğini belirten Soylu, bu süre zarfında 15 tona yakın patlayıcı maddenin imha edildiğini söyledi.
 
Olay yerinde yaptığı incelemeden sonra konuşan Bakan Soylu, şu açıklamayı yaptı:
 
“Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı buradan biraz daha farklı olan bir noktaya taşındı. Patlayıcılar havai fişek olunca oranın ormana yakın olması nedeniyle burada patlatılması noktasında ilgili arkadaşlarımız karar verdiler.
 
Bu noktada, imha timinin eşliğinde bir patlama işlemi gerçekleşti. Son bir buçuk tonluk patlama işlemi varken bu üzücü olay gerçekleşti. Patlayıcıların fitillerini buraya patlatmak için getirdiler. Bunlar genelde orada soğutuluyor.
 
İtfaiye ve ambulanslar eşliğinde imha edilirler. Patlamanın nedeni yapılacak soruşturma neticesinde sonuçlanacak. 
 
Şehitlerimiz ise bir arkadaşımız İstanbul’dan bir arkadaşımız da Ankara’dan gelmişti. Diğer şehit olan arkadaşımız burada güvenlik için görevliydi. Aracın sürücüsü ise ağır yaralı ve ameliyata alındı. Hayati tehlikesi olan bu arkadaşımız"
twitter takip