Takvim'den Yahudilere yönelik nefret söylemi!

Takvim%E2%80%99den+Yahudilere+y%C3%B6nelik+nefret+s%C3%B6ylemi%21;
ABONE OL

Havuz medyası neferi Takvim gazetesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu suçlamak için yayınladığı 'haber'de antisemitist ifadeler kullandı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Takvim gazetesi, bu defa da Yahudi düşmanı nefret söylemiyle tartışma konusu oldu.

Duvar'da yer alan habere göre; Takvim, Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. İmamoğlu'nun törende bir gazi yakınını tehdit ettiğini öne süren gazete, 'haber'inde Şalom Gazetesi yazarı Karel Valansi’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajına ilişkin yaptığı eleştiriye verdiği yanıtı suç gibi göstermeye çalıştı. 

'BU İSMİ HİÇ UNUTMAYIN'

İmamoğlu için çirkin ifadeler kullanan Takvim'in 'haber'inde şu satırlar yer aldı: "Ekrem İmamoğlu, bugün bir gazi yakınına, "Hadsizlik yapıyorsun, şov yapıyorsun, gazi öyle olmaz. Seni araştırır bulurum ben, merak etme" diye tehdit savurdu. Aynı gün, Türk Yahudi toplumuna yönelik yayın yapan Şalom Gazetesi'nin yazarı Karel Valansi'nin eleştirisine cevap veren İmamoğlu, 'Merhaba Karel Hanım, hassasiyetinizde haklısınız' diyerek saygılı bir üslup kullandı." Takvim 'haber'in görselinde ise içerikte hiç bulunmayan "Karel Valansi ismini hiç unutmayın..." gibi garip ifadelere de yer verdi.

TÜRKİYE HAHAMBAŞILIĞI VAKFI:  PROVOKASYON VE ANTİSEMİTİZM 

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı sosyal medya hesabından Takvim'e tepki gösterdi: "Bazı medya kuruluşlarının 18 Mart Çanakkale Şehitleri günü ile ilgili yapmış oldukları provokasyon & antisemitizm içerikli nefret söylemlerini kınıyor, yeni “insan hakları eylem planı” beklenmeden bu nefrete karşı etkin önlem alınmasını bekliyoruz."

VALANSİ "YİNE DÜĞÜNE DAVETLİ DEĞİLİZ" DEMİŞTİ

Takvim'in nefret suçu dolu 'haber'ine konu olan diyalog ise Twitter'da yaşandı. Ekrem İmamoğlu, resmi hesabından 18 Mart Çanakkale Zaferi'ne ilişkin paylaşımında "Biz birbirimizi gözlerimizden tanırız, binlerce yıl yan yana olmuşuz, hep birlikte koca bir Vatan. Türkü Kürdü, Alevisi Sunnisi, Lazı Çerkesi.. Çanakkale'yi geçilmez kılmışız. Dün gibi bugün de biriz. Kimsesizlerin kimsesiyiz, hep birlikte Cumhuriyetiz" dedi. Şalom yazarı Karel Valansi de paylaşıma "Yine düğüne davetli değiliz" eleştirisi yaptı. Buna cevap veren İmamoğlu ise  "Merhaba Karel Hanım, hassasiyetinizde haklısınız. Musevi vatandaşlarımız gibi Çanakkale Cephesi’nde yer alan ve bağımsızlığımız için mücadele etmiş bütün inanç ve kimliklerden herkes bu vatanın asil vatandaşıdır, ev sahibidir. İyi günler dilerim" yanıtını verdi.  

twitter takip