Tartışma yarattı! Eba TV'de Adnan Menderes'in idam görüntüleri izletildi!

ABONE OL

Uzaktan eğitimin başladığı Eba TV'de, ortaokul öğrencilerine Adnan Menderes'in idamının izletilmesi tepkilere neden oldu.

 
Dünya genelinde yayılan koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler nedeniyle okullara ara verilmişti. 1 haftalık aranın bitmesinin ardından bugün TRT EbaTV'de yayınlanan uzaktan eğitim programları başladı.
 
Bugün ilk kez yayınlanan uzaktan eğitim derslerinde; 10-14 yaş aralığındaki ortaokul öğrencilerinin ders aralarında 1960 darbesiyle hükümetten düşürülen ve idam edilen eski başbakan Adnan Menderes'in idam görüntüleri detaylı bir şekilde canlandırılarak izletildi.
 
Ayrıca öğrencilere derslerden önce Demokrat Parti belgeseli izletildiği ve ders aralarında da ilahi dinletildiği ortaya çıktı.
 
Bu durum sosyal medyada tepkiyle karşılanarak, "Bu yaştaki çocuklara idam sahnesi mi izletilir", "Uzaktan eğitimi propagandaya mı çevireceksiniz", "Çocukların psikolojisi zaten deprem, virüs derken bozulmak üzere. Okullar ara verdi, düzenleri bozuldu. Bir de bu görüntülerle akıllarını karıştırıyorsunuz", "Çocuklar sizin siyasi propaganda aracınız değil", "Bu çocuklara gösterilebilecek bir görüntü mü Allah aşkına", "Adnan Menderes belgeseli izletecekseniz hakkında yazılan tek bir kötü habere bile tahammülü olmadığını, gazetecileri tutuklattırdığını, Türkiye’yi Amerika’ya peşkeş çekmesini falan da anlatın gerçi bazı şeyler bazı şeyleri çok anımsatıyor siz de haklısınız", "Çocuklara Adnan Menderes’in idam sahnesini izleterek mi eğitim vereceksiniz? Lanet olsun sizin eğitim anlayışınıza", "Bu içeriği hazırlarken yanınızda hiç pedagog yok muydu" gibi yorumlar yapıldı. 
 
twitter takip