TBMM 100 yaşında! 23 Nisan coşkusu böyle kutlanıyor!

TBMM+100+ya%C5%9F%C4%B1nda%21;+23+Nisan+co%C5%9Fkusu+b%C3%B6yle+kutlan%C4%B1yor%21;
ABONE OL

TBMM'nin kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan Atatürk'ün çocuklara armağan etmesiyle 'Çocuk Bayramı' olarak kutlanıyor. 23 Nisan, TBMM'nin 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bu sene ayrı öneme sahip olsa da, koronavirüs tedbirleri nedeniyle kısıtlı olarak kutlanıyor.

Bugün TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü. TBMM'nin 23 Nisan 1920'de açılışının üzerinden tam 100 sene geçti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu günü çocuklara armağan etmesiyle de bu gün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'  olarak kutlanıyor.
 
Bu sene koronavirüs tedbileri nedeniyle hem okulların kapalı olması hem de çocukları da kapsayan bir sokağa çıkma yasağı olduğu için okullarda törenler düzenlenemedi. Resmi törenlerin çoğu da iptal edildi ancak Meclis'te TBMM Başkanı Mustafa Şentop önderliğinde sade bir tören düzenlendi.
 
Resmi törenler kısıtlı olarak yapılsa da; 23 Nisan coşkusu sosyal medyayı sardı. Başta ünlü isimler olmak üzere bir çok vatandaş
TBMM'nin açılışının 100. yılı ve çocuk bayramı nedeniyle coşkusunu belirten mesajlar paylaşıyor. 
 
Twitterda; #23NisanKutluOlsun, #23Nisan1920, #ÇocukBayramı, #TBMM100Yaşında gibi etikerlerle 23 Nisan mesajları paylaşılıyor.
 
Mesajlarda, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de anılıyor...
 
İşte; sosyal medyadaki 23 Nisan mesajlarından bazıları....
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan için Twitter hesabından "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılını, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının #23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik ediyorum" mesajını paylaştı.
 
CHP Lİderi Kemal Kılıçdaroğlu da, CHP'nin resmi hesabından yayınlanan "Büyük Atatürk. Sana Anadolu'nun bütün Kemalleri, çocukları olarak söz veriyoruz. 100 yıl önce yaktığın egemenlik ateşini kuşaktan kuşağa yüzlerce yıl daha aynı inançla taşıyacağız.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100'üncü yılı kutlu olsun Türkiyem" mesajını paylaştı.
 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Sizler hepiniz geleceğin ışığısınız. Kutlu olsun bayramımız, kutlu olsun ulusal egemenliğimiz. Yaşasın 23 Nisan. Yaşasın Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye Bayrağı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ve TBMM'nin 100. yıldönümü kutlu olsun. Mübarek Ramazan hepimize huzur ve sağlık getirsin" mesajlarını yayınladı.
 
Vatandaşlardan ve ünlü isimlerden gelen mesajlar da şu şekilde:
 
Yılmaz Erdoğan: Hayallerinde sınır tanımayan çocukların 100. yılı kutlu olsun! 
 
Nilüfer: "Sana olan şükran borcumuz bitmez ATA’m.Sen bu ülkenin değişmez tek gerçeğisin"
 
Hazal Kaya: En güzel bayram bu bayram herkese kutlu olsun
 
Çağatay Ulusoy: İçimizdeki bir türlü büyümek bilmeyen çocuktur bizi yaşatan.Yaşasın 23 Nisan Yaşasın çocuk kalan ruhlarımız.
 
Fahriye Evcen: Çocuklar, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız Kutlu Olsun
 
Bergüzar Korel: Bundan güzel çağrı mı olur? Hepimiz coşkuyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını balkonlarımızdan kutluyoruz.
Yavrularımıza bu coşkuyu yaşatmak bizim görevimiz. Biz 23 nisan akşamı saat 20:00 de bayraklarımızla balkonlarımızda olacağız. Hepimiz evde ama birlikte bayramımızı kutluyoruz.
 
Pınar Altuğ: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun.100. yıl
 
Güleney Kalkan: 23 Nisan kutlu olsun...Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. Yılı kutlu olsun, teşekkürler ATAM
 
Şebnem Ferah: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun. İçimizdeki çocuklar da hep umutlu...
 
Türkan Şoray: Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerimle... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. 100. yılını kutladığımız bu bayramımız 23 Nisan 1920 Türk devletinin temelinin atıldığı, Atatürk’ün başkanlığında Türkiye büyük millet Meclisinin açıldığı gündür.
Yani “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demektir. Ülke işgal altındayken bağımsızlığımızın ilan edildiği ve ülkemiz için çok önemli olan bu günü ulu önder Atatürk çocuklara armağan etmiştir ve ülkemizi onlara emanet etmiştir. Çocuklarımız Atatürk’ün ışığında ülkemize faydalı bireyler oldular ve bundan sonra da olacaklar.Ülkemizin yarınlarının umudu olmaya devam edecekler... Çocuklarımız siz bizim her şeyimizsiniz tüm çocukların mutlu olduğu nice 23 Nisanlara"
 
Demet Evgar: 100 yıl önce Mustafa Kemal Paşa Ankara’ya geldi. İnsanları etkilemek bir deha gerektirir. Herkes vatanı seviyor ve kurtarmaya çalışıyordu ama Mustafa Kemal Paşa lider nitelikleriyle halkı bir araya getirmeyi başardı. Mücadelenin merkezi Ankara olacaktı.
 
Irmak Ünal: Canım Atam teşükkürler...
 
Özgür Ozan: Geleceğimiz onlara emanet...
 
Müge Boz: Çocukken, minicik de olsa ellerim sıkı sıkı tutardım bayrağımızı 23 Nisan kutlamalarında, düşmesine izin vermezdim asla. Dikkatle dinlerdim okunan her şiiri.. Koroda şarkı söyler, bando takımına ya da dans grubuna katılırdım mutlaka her sene. Duygulanırdım, gözlerim dolardı her seferinde. Küçücük olsam da anlardım yaşananları, ve bugünün bizim için önemini.
Daha doğmadan Atatürk sevgisiyle doluydu kalbim. Aileden aktarılan bir sevgi bu. Ta o zamanlardan izindeyiz demiştik bir kere, sevmiştik yürekten, bağlıydık ilkelerine. Yıllar geçti değişmedi bu sevgi, hatta daha da anlam kazandı. Bayramlarda akan gözyaşları biraz daha arttı sadece. Bu bayram evde olsak da sana sevgimizi ulaştıracağız Ata’m. Senin tüm zorluklar karşısında bize ülkemize ışığı ve özgürlüğü ulaştırdığın gibi.
 
- Onların babaları insanlar rahat yaşasın diye şehit oldu. En çok da şehit çocuklarının 23 Nisan'ı kutlu olsun...
 
-100 yıllık egemenlik...23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.
 
-Varlığım Türk varlığına armağan olsun diyerek senin izinde büyüyen çocuklarız. Masal kahramanlarına ihtiyacımız yok bizim. #23NisanKutluOlsun
 
- Bu günlerde en çok anne babaların ayrı kalmak zorunda olan sağlık çalışanlarının çocuklarına üzülüyorum. En çok onların 23 Nisan'ı kutlu olsun. En kısa zamada anne-babalarına kavuşsunlar inşallah...
 
 
İSTİSMARA UĞRAYAN VE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR DA ANILDI!
 
Öte yandan; bazı sosyal medya kullanıcıları da çocuklar için önemli olan ve bayram olarak kutlanan bu özel günde, istismara uğrayan ve öldürülen çocukları andı.
 
18 yaş altındaki çocukların imam nikahıyla evliliklerini 'erken yaşta evlilik' olarak lanse edip bu tarz evlilik yapan erkekler için af yasası çıkarılmasını da gündeme getiren sosyal medya kullanıcıları çocuk bayramı kutlanırken, çocuk istirmarcılarının affedilmesi fikrine karşı çıktı.
 
Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'de babası tarafından tarafından dövülerek öldürülen 9 yaşındaki Ceylan Aslan başta olmak üzere, Giresun'da iki sene önce şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan ve Çorlu tren kazasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel gibi çocuklar da anıldı. 
 
 
 
twitter takip