TGC, AFP muhabirinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi

TGC,+AFP+muhabirinin+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nmas%C4%B1na+tepki+g%C3%B6sterdi
ABONE OL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Fransız Haber Ajansı muhabiri Bülent Kılıç’ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

TGC, Agence France-Presse (AFP) muhabiri Bülent Kılıç’ın Taksim’deki ‘Onur Haftası’ etkinliğinde gözaltına alınmasını sert tepki göstererek, ‘’Gazetecilik suç değildir. Meslektaşımızın bir an önce özgür bırakılmasını istiyoruz.’’ Çağrısında bulundu.?
Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Gazetecilerin sürekli gözaltı uygulamasıyla baskı altına alınmaya, sindirilmeye çalışılması halkın haber alma hakkının engellenmesidir. Bu tutumu protesto ediyoruz.?

Son olarak 26 Haziran 2021 Cumartesi günü Fransız Haber Ajansı muhabiri Bülent Kılıç Taksim’deki Onur Haftası etkinliğini haber yapmak için izlerken darp edilerek gözaltına alındı. #Gazetecilik suç değildir. Meslektaşımızın bir an önce özgür bırakılmasını istiyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri 2020 Fotoğraf ödülünü alan meslektaşımızı darp eden güvenlik görevlileri ile ilgili işlem yapılmasını bekliyoruz”

twitter takip