TGC'den Halit Kıvanç için başsağlığı mesajı!

TGC%E2%80%99den+Halit+K%C4%B1van%C3%A7+i%C3%A7in+ba%C5%9Fsa%C4%9Fl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+mesaj%C4%B1%21;
ABONE OL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, hayatını kaybeden Halit Kıvanç için başsağlığı mesajı yayımlayarak, 'Değerli meslek büyüğümüz Halit Kıvanç’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, önceki Yönetim, Denetim ve Onur Kurullarında görev yapan usta gazeteci, yazar, spiker, sunucu, Basın Şeref Kartı ve 1997 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Halit Kıvanç 25 Ekim 2022 Salı günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Halit Kıvanç’ın ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı.

“Değerli meslek büyüğümüz Halit Kıvanç’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Kıvanç’ın ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz.”

Halit Kıvanç’ın cenazesi 27 Ekim 2022 Perşembe günü öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı Camisi’nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

HALİT KIVANÇ KİMDİR?

1925 yılında İstanbul’da doğdu. Pertevniyal Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Bir dönem Siirt’te hâkimlik yaptı. Mesleğe 1945 yılında Son Saat Gazetesi’nde başladı. Mesleğin hemen her dalında görev yaptı. Şut Dergisi, Gece Postası, Milliyet ve Yeni İstanbul gazetelerinde çalıştı. Hürriyet, Tercüman, Güneş, Fotospor gazetelerinde mesleğini sürdürdü. 1953 yılında Alp Zirek ve Halit Talayer ile birlikte Türkiye'nin ilk günlük spor gazetesi “Türkiye Spor” u çıkardı.1955’de gazeteciliğinin yanı sıra spikerliğe de başladı. 1963’de İngiltere’de BBC Radyo-Televizyonu’nda çalıştı.40 yıla yakın bir süre spor spikerliği yaptı. Olimpiyat ve büyük uluslararası karşılaşmalarda sunucu olarak görev aldı. Televizyonun gelişiyle birlikte bu alanda da çalışmaya başladı. FIFA Dünya Kupası'nı TRT Televizyonu’ndan sunan ilk Türk spikeri oldu. 10 FIFA Dünya Kupası finalini radyo ve televizyonda nakletti ve erişilmez bir rekorun sahibi oldu. NTV ve Fenerbahçe TV’de uzun süre spor söyleşi programları sundu. “Ve Allah Gazeteciliği Yarattı”, “Kazulet Hanımın Minisi”, “Mikrofonumu Kordonuna Göre Uzat”, “Ve Karşınızda”, “Gol Diye Diye” yayımlanmış kitaplarından bazıları. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki Yönetim, Denetim ve Onur Kurullarında görev yaptı. Spor sunuculuğunun yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin törenlerinde destek amaçlı sunuculuk yaptı. Gazetecilikte aldığı ödüllerle sunuculuktan aldığı ödüllerin toplamı yüzü aşan Kıvanç Almanca ve İngilizce biliyordu. Evli, bir çocuk babasıydı. Basın Şeref Kartı taşıyordu.

twitter takip