TGC’den HDP'ye düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama: Parlamenter sisteme yönelik bir amaç taşıdığı açıktır

TGC%E2%80%99den+HDP%E2%80%99ye+d%C3%BCzenlenen+sald%C4%B1r%C4%B1yla+ilgili+a%C3%A7%C4%B1klama:+Parlamenter+sisteme+y%C3%B6nelik+bir+ama%C3%A7+ta%C5%9F%C4%B1d%C4%B1%C4%9F%C4%B1+a%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1r
ABONE OL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), yaptığı yazılı açıklamayla HDP’nin İzmir İl Merkezi’ne yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Merkezine yapılan ve bir kişinin yaşımını yitirmesiyle sonuçlanan saldırının, demokratik, parlamenter sisteme yönelik bir amaç taşıdığı vurgulandı.

TGC, öldürülen Deniz Poyraz’ın ailesine ve HDP il başkanlığı üye ve çalışanlarına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletirken, saldırıyı da kınadı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“HDP’nin İzmir İl Merkezine yapılan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının demokratik, parlamenter sisteme yönelik bir amaç taşıdığı açıktır. Türkiye’de yaratılan kirli siyaset ortamında şiddeti teşvik edenler, en az şiddet uygulayanlar kadar sorumludurlar. Türkiye sahnelenen bu oyunun onlarca örneğini geçmişte görmüş ve bedelini ağır biçimde ödemiş bir ülkedir. İzmir HDP il merkezine yapılan bu saldırıyı kınıyor, öldürülen Deniz Poyraz’ın ailesine ve HDP il başkanlığı üye ve çalışanlarına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

twitter takip