TGC'den Selahattin Duman için başsağlığı mesajı

TGC%E2%80%99den+Selahattin+Duman+i%C3%A7in+ba%C5%9Fsa%C4%9Fl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+mesaj%C4%B1
ABONE OL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2020 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri ve sürekli basın kartı sahibi gazeteci-yazar Selahattin Duman 22 Nisan 2021 Perşembe günü yaşamını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Selahattin Duman’ın vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda şu görüşler yer aldı:

"Gazeteci ve yazar olarak uzun yıllardır mesleğimize başarıyla hizmet eden Selahattin Duman’ın vefatını öğrenmenin üzüntüsü içindeyiz. Değerli meslektaşımızın ailesinin ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Cenaze töreniyle ilgili bilgiler netleştiğinde paylaşılacak.

SELAHATTİN DUMAN KİMDİR?

4 Haziran 1950'de Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. Ankara'da AİTİA'ne bağlı Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

Gazeteciliğe 1970 yılında Ankara'da Şemsi Belli'nin Memleket Gazetesi’nde  başladı. Daha Sonra Adalet Gazetesi’nde sayfa sekreteri ve Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı, Yeni Ulus Gazetesi’nde görev aldı.

1982'de İstanbul'a yerleşti ve Günaydın gazetesinin yazı işlerinde çalıştı.1986'da Sabah Gazetesi’ne geçti. 2002 yılında Vatan Gazetesi’nin kurucuları arasında yer aldı. Mayıs 1995 yılında köşe yazarlığına başladı. 1974 yılında Bilge Hanım ile evlenen Selahattin Duman'ın Özge Nivan adında bir kızı var. Selahattin Duman’ın Kendimi Tebrik Ederim, Suçumuz Mükemmel Olmak ve Kadınları Anlarmış Gibi Yapma Sanatı adlı üç kitabı yayınlandı. Bir Kadının Anatomisi, Romantik ve Komser Şekspir’in aralarında olduğu toplam 16 filmde rol aldı. Son olarak haftalık Oksijen Gazetesi’nde yazıyordu. TGC üyesiydi.

twitter takip