TikTok'a başlatılan inceleme sosyal medya kullanıcılarını üzmedi: 'Bu gerçekten kapatılsa da olur'

TikTok%E2%80%99a+ba%C5%9Flat%C4%B1lan+inceleme+sosyal+medya+kullan%C4%B1c%C4%B1lar%C4%B1n%C4%B1+%C3%BCzmedi:+%E2%80%99Bu+ger%C3%A7ekten+kapat%C4%B1lsa+da+olur%E2%80%99
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün sosyal medyaya yapılacak bazı düzenlemelerden söz etmesinin ardından bugün TikTok'a veri güvenliği açıklığı gerekçesiyle inceleme başlatıldı. Birçok sosyal medya kullanıcıları ise, uygulamayı eleştirerek kapanırsa üzülmeyeceklerini ifade etti.

KVKK'ın (Kişisel Verileri Koruma Kurulu) sosyal medya mecrası TikTok hakkında veri güvenliği güvenliği açığı iddiasıyla resen inceleme başlatması gündem oldu.
 
Kişisel Verileri Koruma Kurulu TikTok hakkında son zamanlarda ortaya çıkan veri güvenliği açığı ile ilgili ihbarlar üzerine harekete geçti. 
 
Kurulun başlattığı inceleme sosyal medya gündeminde sıcak bir gelişme olarak yerini aldı. 
 
Başlatılan inceleme ile ilgili birçok yorum yapılırken, kullanıcılar genellikle TikTok'un mantıklı bir uygulama olmaması ya da çocukları olumsuz etkilediğini düşündüğü için incelenmesi ya da kısıtlanmasına üzülmediklerini belirtiyor.
 
Genellikle "Bu gerçekten kapatılsa da olur" gibi yorumlar yapılırken uygulamayı en çok son günlerde Z kuşağı olarak anılan ve gündemden düşmeyen genç neslin kullandığı da hatırlatılarak "Galiba dislike'ların bedeli bu" diyenler de oldu. 
twitter takip