TRT, 'Demir döküm tava' gafını böyle savundu: Linç kampanyasına dönüştürüldü

TRT,++%E2%80%99Demir+d%C3%B6k%C3%BCm+tava%E2%80%99+gaf%C4%B1n%C4%B1+b%C3%B6yle+savundu:+Lin%C3%A7+kampanyas%C4%B1na+d%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCr%C3%BCld%C3%BC
ABONE OL

Kanaldan yapılan açıklamada, sunucu Sermin Baysal Ata ve TRT'ye karşı bir linç kampanyası oluşturulduğu belirtildi.

TRT Haber spikeri Sermin Baysal Ata, bağışıklık sistemiyle ilgili yaptığı programda konuğuna "Demir döküm tencere tava kullanmak demir eksikliğine faydalı olur mu?" diye sordu. Dr. Kaya da, TRT spikerinin sorusuna gülerek "Hayır, olmaz" yanıtını verdi.
 
Sosyal medyada gündem olan soruyla ilgili TRT’den bir açıklama geldi.
 
Açıklamada demir döküm tava ve tencerelerin demir eksikliği anemisi tedavisinde kullanıldığı görüşü “bilimsel makaleler ve gazete haberleri” referans gösterilerek tekrarlandı.
 
Kanalın internet sitesinde “TRT Haber'i linç etmek isteyenler nerede hata yaptı?” başlığıyla yayımlanan haberde şöyle denildi:
 
24 Nisan tarihinde koronavirüs salgını ile ilgili TRT Haber’de 21.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilen özel yayın sırasında bilim insanlarının tartıştığı, izleyicilerin de merak ettiği bu soru, sunucu Sermin Baysal Ata tarafından uzman konuk nezdinde gündeme getirildi.
 
Ancak ülkemizde sosyal medyayı esir almaya başlayan yaygın linç kültürü burada da devreye girdi. Bu sorunun sebebini ve cevabını aramaya gerek duymayan aralarında gazetecilerin de olduğu bir kitle, TRT Haber spikerinin sorusunu bilime aykırı bir konu gibi sunarak hem TRT kurumunu hem de soruyu yönelten TRT Haber spikeri Sermin Baysal Ata’yı hedef aldı, bu olayı bir linç kampanyasına dönüştürdü.
 
Oysa o taciz ve linçin mecrası haline getirilen internet ortamında yapılacak kısa bir araştırma, demir eksikliği anemisine karşı demir döküm tava ve tencerelerin kullanımının mümkün olduğuna dair  bilimsel makalelere ve gazete haberlerine ulaşılmasına imkan veriyordu.
twitter takip