TRT'den Anadolu Ajansı'na transfer!

TRT%E2%80%99den+Anadolu+Ajans%C4%B1%E2%80%99na+transfer%21;
ABONE OL

Serdar Karagöz’ün Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür olmasının ardından, ajansta değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. Anadolu Ajansı (AA) Görsel Haberler Yayın Yönetmenliği'ne bağlı bulunan Görüntülü Haberler Editörlüğüne Muhammed Kılınç getirildi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun olan Muhammed Kılınç, 25 yılı aşan profesyonel kariyerine 1993 yılında Kanal D Haber ve Spor Birimi’nde kameraman pozisyonunda görev alarak başladı.Show TV,Digiturk, Lig TV ve beın Sports’da Şef Kameraman ve Program Yapımcısı olarak görev aldı.

Kılınç, 2018 yılında TRT'nin Ortadoğu’daki sesi TRT Arabi kanalına transfer oldu. Şef Kameraman olarak kanalda 3.5 yıl çalışan Kılınç, Suriye deki sınır ötesi operasyonlar ile Azerbaycan-Karabağ savaşında da görev yaptı. Birçok uluslararası toplantıyı yurt içi ve yurt dışında takip etti. Pandemi sürecinde kanal dışında yapılan ve yayınlanan bir çok programın yönetmenliğini de üstlendi.

Bu görevlerinin yanı sıra Kılınç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC), Avrupa Spor Yazarları Birliği(AIPS) üyesi olup Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD) Genel Merkezi Yönetim Kurulunda da çeşitli görevler üstlendi.

twitter takip