Tuğrul Eryılmaz: 'Yıllardır taşıdığım sürekli sarı basın kartımın turkuaz hâlini derhal vermesini otoritelerden şiddetle talep ediyorum'

Tu%C4%9Frul+Ery%C4%B1lmaz:+%E2%80%99Y%C4%B1llard%C4%B1r+ta%C5%9F%C4%B1d%C4%B1%C4%9F%C4%B1m+s%C3%BCrekli+sar%C4%B1+bas%C4%B1n+kart%C4%B1m%C4%B1n+turkuaz+hâlini+derhal+vermesini+otoritelerden+%C5%9Fiddetle+talep+ediyorum%E2%80%99
ABONE OL

Aydın Engin'in ardından T24'ün bir diğer yazarı Tuğrul Eryılmaz da yeni basın kartının kendisine verilmediğini açıkladı.

T24 internet sitesinin yazarlarından usta gazeteci Tuğrul Eryılmaz, geçen sene rengi değişerek turkuaz olan yeni basın kartının kendisine henüz verildiğini açıkladı.
 
T24'ün bir diğer yazarı Aydın Engin, geçtiğimiz günlerde yazdığı bir yazısında; kendisine turkuaz renkli yeni basın kartının gelmediğini belirtmiş ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a açık bir mektup yazmıştı.
 
Aydın Engin yazısında "Basın Kartları Yönetmeliği’nde kart sahibi olmak için öngörülen koşulların tümüne sahibim. Sürekli basın kartı taşımak için gerekli koşullara da eksiksiz sahibim.Bu durumda neyi inceliyorsunuz? Mesela sahiden gazeteci olup olmadığımı filan mı?" ifadelerine yer vermişti.
 
 
Tuğrul Eryılmaz'da bugünkü yazısında; turkuaz renkli basın kartının kendisine de gelmediğini ifade etti.
 
Gazeteciliğe 1975 yılında TRT Haber Dairesi'nde başladığını anlatan Tuğrul Eryılmaz,yazısında "Basın kartımı hâlâ inceleyen merciilere, 45 yıllık basın hayatım boyunca ders verip yüzlerce öğrenciye katkı yaptığım iletişim fakültelerini yazıp kendimi övgü payı çıkaracağım ve incelemenin bitmesini talep edeceğim" dedi.
 
Tuğrul Eryılmaz yazısında şunları yazdı:
 
Canım meslektaşım Aydın Engin son yazılarından birinde yeni rengi turkuaz olan basın kartını hâlâ alamadığını söyleyip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı çalışan Fahrettin Altun'a efendice hesap soruyordu.
 
Aynı şey benim de başımda. 1975'te TRT Haber Dairesi'nde gazeteciliğe başladım, benim durumum da aylardır aynı. Üstelik benim canım meslektaşım Aydın Engin'e göre hiç övünülemeyecek bir avantajım var. Dava gördüm ama hiç hapis yüzü görmedim.
 
Basın kartımı hâlâ inceleyen merciilere, 45 yıllık basın hayatım boyunca ders verip yüzlerce öğrenciye katkı yaptığım iletişim fakültelerini yazıp kendimi övgü payı çıkaracağım ve incelemenin bitmesini talep edeceğim. Derslerin adı Temel Gazetecilik ve Haber Yazma,
 
1. Ankara Ü. BYYO
2. İstanbul Bilgi
3. Beykent
4. Eskişehir Anadolu
5. Kıbrıs Doğu Akdeniz
6. İzmir Ekonomi Ü.
7. Marmara Ü. İletişim (canım Ünsal Oskay hocam)
8. Bahçeşehir Ü.
9. Kadir Has Ü.
 
Son beş yıldır ders vermiyorum çünkü sarı noktam iyice azdı. Öğrencilerimin güya çaktırmadan arkamdan konuşmalarını çok özledim; "Yav bu herif çatlak ama gazetecilik işini iyi biliyor galiba."
 
Yıllardır taşıdığım sürekli sarı basın kartımın turkuaz hâlini derhal vermesini otoritelerden şiddetle talep ediyorum.
 
twitter takip