Turgay Güler'den 'kuru fasulye' önerisi: Herkes kendi gazını üretecek

Turgay+G%C3%BCler%E2%80%99den+%E2%80%99kuru+fasulye%E2%80%99+%C3%B6nerisi:+Herkes+kendi+gaz%C4%B1n%C4%B1+%C3%BCretecek
ABONE OL

Nükleer enerji ve HES'lere karşı çıkılmasına yanıt olarak, 'Kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendi üretecek' diyen Turgay Güler, sosyal medyada gündem oldu.

İktidara yakınlığı ile bilinen Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, enerji faturalarının tartışıldığı programda 'kuru fasulye' önerisiyle gündem oldu.

Ahmet Hakan'ın sunduğu programa katılan Güler, doğalgaz ve elektrik faturalarının pahalılığı tartışılırken, nükleer enerji santraline ve HES'lere karşı çıkılmasına yanıt verdi.

Programda zamlara ilişkin yorum yapan Bedri Baykam, "Elektrik devletin kontrolünde daha insaflı dağıtılamaz mı, bu özelleştirmeler geri alınamaz mı?" dedi.

Baykam'ın sözleri üzerine Takvim Gazetesi Ankara temsilcisi Zafer Şahin, "Allah aşkına; nükleer yapmayalım, HES'leri yapmayalım, peki bu elektriği nasıl ucuzlatacağız?" diye karşılık verdi.

'TOPLUMA KURU FASULYE DAĞITILACAK'

Turgay Güler ise "Benim çözümüm var; topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendi üretecek" dedi. Güler'in sözleri kısa sürede gündem oldu.

Güler, daha sonra Twitter hesabından, "Nükleer enerji santraline, HES'lere, Termik Santrallere, Rüzgâr enerjisine karşı çıkanlara söylediğim sözü kahpece çarpıtanlara söylenecek tek şey alçaksınız! Kaldı ki yayın esnasında da bu çarpıtmaya cevap verdim. Dahası stüdyodaki herkes ama istisnasız herkes bu çarpıtmaya tepki gösterdi" açıklamasını yaptı. 

twitter takip