Uğur Dündar moderatörlük yapmama kararı aldı! Binali Yıldırım ne yorum yaptı?

U%C4%9Fur+D%C3%BCndar+moderat%C3%B6rl%C3%BCk+yapmama+karar%C4%B1+ald%C4%B1%21;+Binali+Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m+ne+yorum+yapt%C4%B1?
ABONE OL

Uğur Dündar, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın karşı karşıya geleceği ortak canlı yayında moderatör olmayacağını açıkladı. Binali Yıldırım ise bu karara üzüldüğünü ifade etti.

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın CHP'li rakibi Ekrem İmamoğlu ile birlikte çıkacağı canlı yayında moderatörlük yapması için önerdiği usta gazeteci Uğur Dündar kararını verdi.

Uğur Dündar programda moderatörlük yapmayacağını açıkladı.

Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum" diyerek kararını bildirdi.

 

Binali Yıldırım ise; Dündar'ın kararının ardından "Uğur Bey’in kararına üzüldüm. "Adaylar ve demokrasi zarar görür" diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım. O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda "birilerinin" baskısı etkili olmamıştır" açıklamasını yaptı. 

 

twitter takip