Ukrayna'daki dolandırıcılık soruşturmasında adı geçiyordu! Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar’ın ifadesi ortaya çıktı

Ukrayna%E2%80%99daki+doland%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1l%C4%B1k+soru%C5%9Fturmas%C4%B1nda+ad%C4%B1+ge%C3%A7iyordu%21;+Hande+F%C4%B1rat%E2%80%99%C4%B1n+e%C5%9Fi+Murat+%C3%96zvardar%E2%80%99%C4%B1n+ifadesi+ortaya+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1
ABONE OL

Gazeteci Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar’ın Ukrayna İçişleri Bakanlıgˆı İletişim Başkanı Volodimir Krakovetskyi’nin iddialarıyla başlayan dolandırıcılık soruşturmasında verdiği ifadeye ulaşıldı.

Volodimir Krakovetskyi’nin silah, miğfer ve çelik yelek gibi askeri malzemeler konusunda anlaştıkları Türk iş insanları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldığı iddiasında bulunmuştu.

T24’ten Asuman Aranca’nın ulaştığı ifadeye göre, Özvardar, kiracısı olan Ukrayna Askeri Ateşesi'nin askeri malzeme alımı konusunda yardım etmesi için ricacı olması üzerine, savunma sanayiinde iş yapan arkadaşı Mehmet Dağlar’ı aradığını, onun da Krakovetskyi ile iş insanı Koray Altınel’i tanıştırdığını belirtti.

Özvardar, “Bu şahıslar kendi aralarında birtakım görüşmeler gerçekleştirmişler. Ne alıp ne sattıklarından, nereye ne kadar para yatırdıklarından, mallarını teslim alıp almadıklarından bilgim yoktur. Yaptıkları ticaretten bilgi sahibi değilim ve kesinlikle herhangi bir menfaat sağlamadım. Sadece tanışmalarını sağladım. Kimseyi dolandırmadım” diye konuştu.

Krakovetskyi’nin “Süleyman Soylu ile fotoğraflarını gösterdi, güvendim” dediği Altınel’in kendisine de Soylu ile yakın olduğunu söylediğini aktaran Özvardar, “Hem hakkımda asılsız beyanlarda bulunan Krakovetskyi hem de konunun basına yansımasına neden olarak itibar zedelenmesi yaşamama sebep olanlardan şikayetçiyim” dedi.

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Altınel de ifadesinde Krakovetskyı ile Murat Özvardar ve Mehmet Dağlar aracılığıyla tanıştığını kaydetmişti. Bunun üzerine emniyete davet edilen Özvardar’ın da şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış, adliyeye sevk edilen Özvardar adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

 

twitter takip