Üniversite öğrencisi Beyza Buldağ, yönetmediği sosyal medya hesabından tutuklandı! Sosyal medya tepkiler çığ gibi: #BeyzayıSerbestBırakın

%C3%BCniversite+%C3%B6%C4%9Frencisi+Beyza+Bulda%C4%9F,+y%C3%B6netmedi%C4%9Fi+sosyal+medya+hesab%C4%B1ndan+tutukland%C4%B1%21;+Sosyal+medya+tepkiler+%C3%A7%C4%B1%C4%9F+gibi:+#Beyzay%C4%B1SerbestB%C4%B1rak%C4%B1n
ABONE OL

İzmir'de sabah saatlerinde gözaltına alınan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ tutuklanması, sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. Twitter'da açılan #BeyzayıSerbestBırakın hashtag'i altında çok sayıda mesaj paylaşıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Boğaziçi Dayanışma hesabında yayımladığı "12. Cumhurbaşkanına Açık Mektup" nedeniyle “Halkı kin nefret düşmanlığa tahrik” ve “Suç işlemeye tahrik” suçlamasıyla tutuklandı. Buldağ, yönetmediği bir sosyal medya hesabını 'yönetiyor şüphesi' nedeniyle cezaevine konuldu.

Sosyal medya kulanıcıarı ise Buldağ'ın tutuklanmasına büyük tepki gösterererk, Twitter'da açılan #BeyzayıSerbestBırakın hashtag'i altında çok sayıda paylaşım yaptı.

twitter takip