Üniversite profesöründen canlı yayında skandal sözler! 12-17 yaş doğum yapmaya en müsait yaşmış!

%C3%BCniversite+profes%C3%B6r%C3%BCnden+canl%C4%B1+yay%C4%B1nda+skandal+s%C3%B6zler%21;+12-17+ya%C5%9F+do%C4%9Fum+yapmaya+en+m%C3%BCsait+ya%C5%9Fm%C4%B1%C5%9F%21;
ABONE OL

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kutluk Özgüven'in Akit TV'de katıldığı TV programında söylediği skandal ifadeler gündem olarak büyük tepki çekti. Üniversiteden yapılan açıklamada; Özgüven hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağı bildirildi.

Akit TV'de yayınlanan 'Derin Kutu' isimli programa katılan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu savunarak, "İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" dedi.
 
Muttalip Kutluk Özgüven, ‘kadın-erkek rolleri ve ilişkiler’ konusunun tartışıldığı programda, 12-17 yaş aralığındaki kızların doğum yapmaya en müsait yaş aralığında olduğunu savunarak, doktorların da bunu onayladığını iddia etti ve şunları söyledi:
 
"Süperman diye bir şey yok hayal kahramanı ama, süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun. 12-17 de olur. Çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş. Yani ben diyorum ki; erkekler olsun, kadınlar olsun, biraz zekamızı koyalım"
 
Muttalip Kutluk Özgüven'in bu sözleri sosyal medyanın gündeminde ilk sıraya yerleşerek tepki çekti.
 
12-17 yaşındaki çocukların doğum yapmasının istirmar olduğunu ifade eden sosyal medya kullanıcıları pedofiliyi savunan Özgüven'e tepkilerini gösterdiler. 
 
Geçtiğimiz günlerde yaptığı video konferansda sesin açık olduğunu farketmeyen Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar'ın "Kızların resmini görüyoruz çaktırma" demesini de hatırlatan sosyal medya kullanıcıları "Üniversitelerde ne biçim adamlar var böyle. Bunların yetiştirdiği çocuklardan ne olacak acaba" gibi yorumlar yaptı.
 
Öte yandan; Kutluk Özgüven ile ilgili görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi'nden de bir açıklama geldi. 
 
Açıklamada, “Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir. Kendisini şiddetle kınıyoruz.  Söz konusu personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.
 
Kurumsal açıklamanın dışında bir açıklama İAÜ Rektörü Yagidar İzmirli'den geldi. İzmirli, gerekli hukuki sürecin başlatılacağını bildirerek "Üniversitemiz Müh. Fakültesinde görev yapan Prof. Dr. M. Kutluk Özgüven’in bir TV kanalında yapmış olduğu, hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz, Üniversitemizin aydın duruşuyla asla bağdaşmayan açıklamalarla ilgili gerekli hukuki süreç başlatılacaktır" açıklamasını yaptı. 
twitter takip