Usta gazeteci Aydın Engin son yolculuğuna uğurlandı...

Usta+gazeteci+Ayd%C4%B1n+Engin+son+yolculu%C4%9Funa+u%C4%9Furland%C4%B1...
ABONE OL

Yazıları, haberleri, röportajları ve kitap çalışmalarıyla basın tarihine büyük iz bırakan ve mesleğe önemli katkılar sağlayan usta gazeteci Aydın Engin, bugün Çengelköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı...

T24'te yer alan habere göre; dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Aydın Engin'i, bugün saat 13:00'te Çengelköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Aydın Engin'in, kendi isteği ve pandemi nedeniyle tören yapılmadı.

Engin'in eşi, Türkiye'de edebiyatın önde gelen isimlerinden T24 yazarı Oya Baydar ile oğlu Ekim Engin, Çengelköy Mezarlığı'nda taziyeleri kabul ettiler.

Engin'in cenazesine yakınları, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP'li Sezgin Tanrıkulu, HDP'li Hüda Kaya, Sırrı Süreyya Önder,  Saruhan Oluç, Garo Paylan, TİP milletvekili Ahmet Şık, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, T24 Genel Koordinatörü Sertuğ Çiçek, T24 Yazı İşleri Müdürü Umut Ozan Darıcı, T24 yazarları Murat Sabuncu, Şirin Payzın, Mehmet Y. Yılmaz,  T24 çizeri Tan Oral, çizer Musa Kart, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, gazeteciler Metin Solmaz, Ümit Kıvanç, Erol Önderoğlu, Faruk Eren, Turhan Günay, Bülent Özdoğan, Hilmi Hacaloğlu, Murat Meriç, Bülent Mumay, Rıdvan Akar, Hazal Özvarış, Aylin Kaplan, Süleyman Sarılar, Asena Özkan, Gonca Tokyol, Damla Uğantaş, Dilek Şen, Metin Kaan Kurtuluş, Tunahan Serim, yönetmen Yüksel Aksu,avukat Akın Atalay, yazar Nesrin Nas'ın da olduğu medya, siyaset, sanat dünyasından isimler katıldı.

Çiçek gönderenler arasında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Müjdat Gezen de yer aldı.

Oya Baydar, "Ben de Aydın'ın bu kadar sevildiğini bilmiyordum. Herhalde birileri de çok kızıyordu ona diye düşünüyordum. Kendisi görseydi ve duysaydı ve hissetseydi dünden beri ne kadar sevgi seli içinde uğurlandığını, herhalde bundan memnun olurdu. Biz hiçbir şey yapmak istememiştik, hatta duyurmak da istememiştik. Bunu böyle isterdi ama sonrasındaki bu sevgi selinden çok hoşlanırdı sanıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum, yalnız bırakmadınız. Bütün dostlar burada diye düşünüyorum. Çok mütevazi bir tören yapıyoruz, yerimiz falan çok dar... Çok teşekkür ediyorum, ben de hepinizin sıcaklığını arkamda duyacağım gerçekten. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

twitter takip