Usta gazeteciden ünlü isimlere tepki: 'Nasihat değil bağış yapsınlar....'

Usta+gazeteciden+%C3%BCnl%C3%BC+isimlere+tepki:+%E2%80%99Nasihat+de%C4%9Fil+ba%C4%9F%C4%B1%C5%9F+yaps%C4%B1nlar....%E2%80%99
ABONE OL

Usta gazeteci Uğur Dündar, ünlü isimlerin katılıyla yapılan evde kalın kampanyalarına tepki gösterdi.

Turkcell'in ünlü isimlerin desteğiyle başlattığı evde kal kampanyası sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Turkcell'in başlattığı uygulama ile bu operatörü kullanan müşteriler arama yaparken karşı tarafın telefonu çalmadan önce aralarında Hadise, Murat Boz, Hülya Avşar, Mazhar Alanson gibi isimlerin bulunduğu ünlülerden koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kal mesajını dinliyor.

Daha önce telefonlardaki operatör ismini Evde Hayat Var şeklinde değiştiren Turkcell, 7’den 70’e tüm Türkiye'ye çağrısını ünlü isimlerin kaydettikleri anonslarla hatırlatıyor.
 
Turkcell'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüm Turkcell’liler, şirket koronavirüs salgını ile mücadele için müşterilerine mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları, evden çıkmak zorunda kaldıklarında ise sosyal mesafeye dikkat etmeleri için #EvdeHayatVar çağrısını sürdürüyor.
 
Verilen bilgiye göre, Hadise, Hülya Avşar, Mazhar Alanson, Murat Boz ve Ali Poyrazoğlu'nun seslendirdiği anonsta "Merhaba Türkiye, zor günlerden geçiyoruz. Ama sabredelim, yakında hepsi geride kalacak. Hepimizin sağlığı için sosyal mesafemize dikkat edelim genç yaşlı demeden mümkün olduğunca evde kalalım. Çünkü Evde Hayat Var!" sözlerine yer verildi.
 
Açıklamada yer alan bilgiye göre, Turkcell, sosyal mesafenin önem kazandığı ve mümkün oldukça evde vakit geçirmeleri istenen tüm müşterilerine TV+'da geçerli 10 GB, Dergilik ve fizy'de geçerli 5'er GB'lık internet tanımladı.
 
BiP üzerinden yapılan tüm sesli ve görüntülü görüşmeler de Turkcell'lilerin kotalarından düşmeyecek.
 
Ancak, birçok vatandaş çalışmaya devam etmek zorunda olduğunu belirterek ünlü isimlere evde kal çağrısı yaptırmakla salgının önüne geçilmeyeceğini ifade ediyor.
 
Ayrıca; vatandaşlar, daha önce, "Sürekli evde kalamam. Açık havada yürüyüş yapmak lazım" diyerek dışarıya çıkan ve sokağa çıkmama tavsiyelerine uymayan Hülya Avşar ve Murat Boz'un bu kampanyaya katılmasını da samimi bulmadıklarını dile getirdi.
 
Bu isimlerin işe gitmek zorunda olan ama ücretli iznini kullanamayan ya da kirasını, faturasını ödemek zorunda olan vatandaşlar için bağış yapmalarının daha iyi olacağını savunan vatandaşlar sosyal medyada "Duyarlı görünmek adına ünlülere evde kal çağrıları yapmakla olmuyor. Evden çıkmak zorunda olan vatandaşları düşünen bir kampanya yapsanız ya. Ya da Turkcell mesela şu günler geçene kadar fatura ödemelerini durdursana. Bedava internetle sanki herşey düzeliyor" gibi mesajlarla tepki gösterdi.
 
Ünlü isimlerin kullandığı bu kampanyalara en dikkat çeken tepki de usta gazeteci Uğur Dündar'dan geldi. Uğur Dündar konuyla ilgili, "Ünlü isimler uzman olmadıkları bir konuda nasihat yapmasın bağış yapsın" mesajını yayınladı.
 
 
twitter takip