Van sınırına dayanan Corovavirüs İran'da 5 can aldı! Türkiye'de vatandaşlar tedirgin!

Van+s%C4%B1n%C4%B1r%C4%B1na+dayanan+Corovavir%C3%BCs+%C4%B0ran%E2%80%99da+5+can+ald%C4%B1%21;+T%C3%BCrkiye%E2%80%99de+vatanda%C5%9Flar+tedirgin%21;
ABONE OL
İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen corona virüsünde ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Corona virüsü ile ilgili son bilgilere göre; coronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 362 kişiye çıktı. Hastalıktan kurtulanların sayısı ise 21.259'a yükseldi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı ise toplamda 77 bin 968'e ulaştı. Öte yandan, İran merkezli Mehr Haber Ajansı'na göre; ülkede yeni tip koronavirüs saptanan beş kişi hastanede hayatını kaybetti. Türkiye sınırında yer alan İran'da buna ilave olarak 28 kişinin daha karantina altına alındığı bildirildi. Yaşanan ölümlerin ardından Türkiye ile İran arasındaki en uzun sınır hattına sahip Van'da da bir dizi tedbirler alındı.

Tüm dünyada endişeye neden olan koronavirüs nedeniyle Türkiye'nin sınır komşusu İran'da ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Yaşanan ölümlerin ardından Türkiye ile İran arasındaki en uzun sınır hattına sahip Van'da da bir dizi tedbirler alındı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında dün 'acil' olarak yapılan toplantıda öncelikle Türkiye- İran sınırında bulunan Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'na termal kamera montajı yapılması, sağlık odası kurulması ve yabancılarla irtibat halinde olan personelin koruyucu maske ile ekipman kullanması kararı alındı. Ayrıca geri gönderme merkezindeki ön kabul birimine termal kamera kurulması kararı alınan toplantıda, gümrük kapısında görevli personele koronavirüs hakkında eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantının ardından yaptığı açıklamada Vali Bilmez, kentte gerekli önlemlerin alındığını, şüpheli vakaların, tecrit amaçlı sınır kapısında özel oluşturulacak sağlık odasına alınacağını, tahsil edilecek özel ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edileceğini söyledi. Sınır kapısından giren turistlerin uzaktan ateşini ölçmek için gerekli cihazlar da Ankara'dan talep edildi. Tatil günlerinde Van'ı tercih eden İranlıların yaklaşan Nevruz Bayramı'nda Van'a akın etmesi bekleniyor.

Öte yandan; Van Sağlık Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Van'ın Saray ilçesi, İran arasında giriş çıkışların sağlandığı Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan ilimize gelen herkesin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlimizde şu an bir korona virüsü hastası mevcut değildir. Ayrıca İran’dan ilimize ambulans ya da başka bir yolla hasta kabulü yapılmamaktadır" denildi. Virüsün Türkiye sınırına bu kadar yaklaşması ise vatandaşları iyice panikletti. Türkiye'nin bu virüs ile baş etmede ve gerekli imkanları sağlayarak mücadelede yetersiz alacağını düşünen vatandaşlar virüsün ülkeye girişinden duydukları endişeyi dile getiriyor. Vatandaşlar, tehlike geçene kadar İran sınırlarının kapatılmasını ve İranlı vatandaşların Türkiye'ye girişlerinin yasaklanması gerektiğini ifade ediyor.
twitter takip