Ve gazetecilik kazandı: Demirören Medya'nın, Medyakoridoru'nun da aralarında bulunduğu beş internet sitesine açtığı davaya ret!

Ve+gazetecilik+kazand%C4%B1:+Demir%C3%B6ren+Medya%E2%80%99n%C4%B1n,+Medyakoridoru%E2%80%99nun+da+aralar%C4%B1nda+bulundu%C4%9Fu+be%C5%9F+internet+sitesine+a%C3%A7t%C4%B1%C4%9F%C4%B1+davaya+ret%21;
ABONE OL

Demirören Medya Grubu'nun, özel güvenlik görevlisi Zeynep Tüzer’in aşağılanarak işten çıkarıldığına ilişkin iddiaları haberleştiren Medyakoridoru'nun da aralarında bulunduğu 5 haber sitesine açılan dava mahkemece reddedildi!

Demirören Medya Grubu'nun, Medyakoridoru İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya'ya “Demirören Medya’da büyük skandal! Kadın çalışan yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandı” başlıklı haber nedeniyle açtığı tazminat davası bugünkü duruşmada mahkemece reddedildi.

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında güvenlik görevlisi Zeynep Tüzer’in işten çıkarılmasına ilişkin iddiaları haberleştiren Medyakoridoru ve haberi alıntılayan İleri Haber, TELE1, Aykırı Haber ve Gold Ajans’a, Demirören Medya Grubu tarafından 1 Haziran'da 50 biner TL’lik tazminat davası açılmıştı.

Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün üçüncü duruşması görülen davada tazminat davasının tüm davalılar yönünden esastan reddine karar verildi.

Mahkemenin verdiği kararı Twitter'dan duyuran Canan Kaya, "Ve gazetecilik kazandı! Hâkim davayı reddetti! Bu zafer yalnızca bizim değil, Demirören'in mağdur ettiği herkesin..." diye yazdı.


 

Olayın geçmişi:

Eylül 2019’dan bu yana Demirören Medya'da güvenlik görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandığını, istifa etmeyince de ücretsiz izne çıkarıldığını duyurmuştu.

Tüzer, Demirören Medya’ya eşyalarını almak için gittiğinde, eşyalarını alamadığı gibi, binaya girişinin de yasaklandığını orada öğrendiğini söylemişti.

Söz konusu iddiaları haberleştiren beş haber sitesine ise Demirören şirketi tarafından 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle dava açılmıştı. Dava edilen taraflar arasında özel güvenlik görevlisinin haksız yere işten çıkarıldığı iddialarını haberleştiren Medya Koridoru, İleri Haber, Tele 1, Aykırı Haber ve Gold Ajans’ın yanı sıra işten çıkarılan çalışan Zeynep Tüzer de yer almıştı.

Davacı, haber sitelerinden 50 biner lira ve Tüzer’den 25 bin lira değerinde manevi tazminat talep etmişti.

Tazminat talebiyle yetinmeyen Demirören, haberlerin erişime engellenmesini de istemişti.

İşten çıkarılan Zeynep Tüzer ise işine son verildikten kısa bir süre sonra işe iade davası açmıştı. (HA)

twitter takip