Yanlış beyanda bulunan gazeteci hakkında soruşturma! TGC en iyi fotoğraf ödülünü gerçek sahibi Bülent Kılıç'a verdi!

Yanl%C4%B1%C5%9F+beyanda+bulunan+gazeteci+hakk%C4%B1nda+soru%C5%9Fturma%21;+TGC+en+iyi+foto%C4%9Fraf+%C3%B6d%C3%BCl%C3%BCn%C3%BC+ger%C3%A7ek+sahibi+B%C3%BClent+K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7%E2%80%99a+verdi%21;
ABONE OL

TGC, en iyi haber fotoğrafı dalında başarı ödülünü, Hasankeyf’te çekilen bir fotoğrafla başvuruda bulunan yerel muhabir Reşat Yiğiz’e verdiğini açıklamıştı. Ancak fotoğrafın gerçek sahibinin AFP muhabiri Bülent Kılıç olduğu ortaya çıktı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), en iyi haber fotoğrafı dalında başarı ödülünü, Hasankeyf’te çekilen bir fotoğrafla başvuruda bulunan yerel muhabir Reşat Yiğiz’e verdiğini açıklamıştı. Journo ise bu fotoğrafın Yiğiz’e değil, AFP muhabiri Bülent Kılıç’a ait olduğunu TGC yetkililerine bildirdi. Yiğiz hakkında kesin ihraç talebiyle soruşturma açıldı. Ödül, gerçek sahibi olan Kılıç’a verildi.

Journo’ya konuşan Kılıç ise şunları söyledi: “Bu olay Türkiye’de gazeteciliğin ne hâle düştüğünün nişanesidir… Ben 2.5 senedir basın kartımın yenilenmesini bekliyorum. Fotoğrafımı çalan kişinin basın kartı var mı bilmiyorum ama eğer varsa demokratik bir ülkede o kart bu olay nedeniyle iptal edilirdi.”

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip