Yayıncılar Birliği'nden sektöre dayanışma çağrısı! Hükümetin tedbir paketi yeterli değil!

Yay%C4%B1nc%C4%B1lar+Birli%C4%9Fi%E2%80%99nden+sekt%C3%B6re+dayan%C4%B1%C5%9Fma+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1%21;+H%C3%BCk%C3%BCmetin+tedbir+paketi+yeterli+de%C4%9Fil%21;
ABONE OL

Türkiye Yayıncılar Birliği, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiren yayıncılık sektörünü ve tüm paydaşlarını, dayanışmaya çağırdı.

Türkiye Yayıncılar Birliği, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiren yayıncılık sektörünü ve tüm paydaşlarını, dayanışmaya çağırdı. Sektörün bu zor günleri atlatıp yoluna güçlü bir şekilde devam edebilmesi için yurt içinde ve dışında yoğun şekilde çalıştıklarını aktaran Türkiye Yayıncılar Birliği, sektör paydaşlarının da bu süreçte birbirine destek olması ve koşulları daha da olumsuzlaştırmak yerine destekleyici çalışma modellerine imkân veren yöntemlerle hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.
 
Hükümetin açıkladığı bir dizi tedbir paketi kapsamında, diğer meslek birlikleriyle ortaklaşa yaptıkları girişimlerle yayıncılık sektörünün de “mücbir sebep” ilân edilen sektörler arasına alınmasını başardıklarını belirten Türkiye Yayıncılar Birliği, yine de bunun yeterli olmayacağına dikkat çekti.
 
Türkiye Yayıncılar Birliği, yayıncılık sektörünün geçirdiği zor günleri atlatıp yoluna sağlıklı ve güçlü bir şekilde devam edebilmesi için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında girişimlerini sürdürdüklerini belirtti. Gerek Cumhurbaşkanlığı'na gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, gönderdikleri mektuplarla sektöre destek çağrısı yapan dernek, üye olduğu Uluslararası Yayıncılar Birliği’ne (IPA) de bir yazı yazarak global olarak etkilenen yayıncılık sektörünün bu krize birlikte göğüs germesi çağrısında bulunacaklarını da ifade etti. 
Türkiye Yayıncılar Birliği ayrıca üyelerine “Koronavirüs’ün Sektöre Etkisi” başlıklı bir anket gönderdiğini ve üyeleriyle düzenli iletişimini koruyacağını vurguladı.
 
Üyelerine yaptığı çağrıda “İçinde bulunduğumuz durum dünyada ve ülkemizde her açıdan dayanışmayı gerektiriyor. Bu dayanışmayı bizlerin de hem kişisel olarak hem de iş yaparken benimsemesi ve gerektiğinde topluma örnek olması gerekiyor. Biz yayıncılar ve yayıncılık sektörü paydaşları olarak çok çok önemli ve özel bir iş yapıyoruz. Toplumun kültürel gelişiminde, kültürel mirasının korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında, doğru ve güvenilir bilginin yayılmasında bizlere çok önemli görevler düşüyor. Bizlere düşen bu önemli görevleri elimizden geldiğince gerçekleştirmeye çalışırken sektör paydaşlarının da birbirine destek olması, içinde bulunduğumuz koşulları daha da olumsuzlaştırmak yerine destekleyici çalışma modellerine imkân veren yöntemlerle ve sektörümüzün itibarını da artırmayı hedefleyen stratejilerle hareket etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullanan Türkiye Yayıncılar Birliği, tüm yayıncılık sektörünü ve paydaşlarını dayanışmaya davet etti.
 
Türkiye Yayıncılar Birliği'nin çağrısında şu ifadelere yer verildi:
 
Bildiğiniz gibi dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiriyoruz. Virüsün yarattığı tehdit kişisel hayatımız ve önceliklerimizin yanında, sektörümüzü ve ticari faaliyetlerimizi de etkisi altına almış durumda. Yaşanan kriz sebebi ile yayıncılık sektörü gibi birçok başka sektör de zor günler geçiriyor.
Krizin ülkemizde hissedilir hale gelmesi ile birlikte hükümetimiz bir dizi tedbir paketi açıkladı. Biz de Türkiye Yayıncılar Birliği olarak diğer meslek birlikleriyle ortaklaşa yaptığımız girişimlerle yayıncılık sektörünü de “mücbir sebep” ilân edilen sektörler arasına alınmasını başardık. Ancak biliyoruz ki bu ayakta kalmamız için yeterli değil. Hepimiz kendi ticari faaliyetlerimiz adına farklı tedbirler alıyor, bu krizi en az hasarla atlatmak için yeni yollar arıyoruz.
 
Türkiye Yayıncılar Birliği olarak biz de sektörümüzün yaşadığımız bu zor günleri atlatıp yoluna sağlıklı ve güçlü bir şekilde devam edebilmesi için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaptığımız ya da yapmaya hazırlandığımız girişimlerle yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bu minvalde gerek Cumhurbaşkanlığına gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığına sektöre destek çağrılarımızı, gönderdiğimiz mektuplarla yaptık. Bunun yanı sıra üyesi olduğumuz Uluslararası Yayıncılar Birliği’ne (IPA) de bir yazı yazarak ülkemizde yayıncılık sektörünün durumunu, global olarak etkilenen yayıncılık sektörünün birbirine destek olmasını ve bu krize birlikte göğüs germemiz gerektiğini söyleyeceğiz.
 
Yine önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağımız “Koronavirüs’ün Sektöre Etkisi” başlıklı bir anketle sizlerden krizi nasıl yaşadığınıza dair bilgi alacağız ve bu bilgiyi gerek yurt içi gerekse de yurt dışında kamuoyu oluşturmak için kullanacağız. Bu anket dışında uzaktan bağlantılarla üyelerimize ulaşarak gelişmelerden sürekli ve düzenli olarak haberdar olma sürecini de başlatmış durumdayız.
İçinde bulunduğumuz durum dünyada ve ülkemizde her açıdan dayanışmayı gerektiriyor. Bu dayanışmayı bizlerin de, hem kişisel olarak hem de iş yaparken benimsemesi ve gerektiğinde topluma örnek olması gerekiyor. Biz yayıncılar ve yayıncılık sektörü paydaşları olarak çok çok önemli ve özel bir iş yapıyoruz. Toplumun kültürel gelişiminde, kültürel mirasının korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında, doğru ve güvenilir bilginin yayılmasında bizlere çok önemli görevler düşüyor.
 
Bizlere düşen bu önemli görevleri elimizden geldiğince gerçekleştirmeye çalışırken sektör paydaşlarının da birbirine destek olması, içinde bulunduğumuz koşulları daha da olumsuzlaştırmak yerine destekleyici çalışma modellerine imkân veren yöntemlerle ve sektörümüzün itibarını da artırmayı hedefleyen stratejilerle hareket etmemiz gerekiyor.
Yayıncılık sektörü ve paydaşlarını bu dönemde dayanışmaya çağırıyor, bir an önce sağlıklı olacağımız günlerin gelmesi temennisi ile saygılarımızı sunuyoruz.
twitter takip