Yazar Enver Aysever'e 9 ay hapis cezası!

Yazar+Enver+Aysever%E2%80%99e+9+ay+hapis+cezas%C4%B1%21;
ABONE OL

Yazar ve gazeteci Enver Aysever'e, paylaştığı bir karikatür nedeniyle 9 ay hapis cezası verildi.

Gazeteci ve yazar Enver Aysever, karikatürist Mehmet Birol Çün'ün çizdiği karikatürü Twitter hesabında paylaştığı gerekçesiyle hakkında açılan dava nedeniyle bugün hakim karşısına çıktı. 

Duruşmadan çıkan kararı sosyal medya hesabından paylaşan Aysever, 'halkı kin ve nefrete sevk etmek' suçundan 9 ay hapis cezası aldığını duyurdu.

Aysever, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Karikatür paylaşarak “halkı kin ve nefrete sevk etmek” suçundan 9 ay hapis cezası aldım. İfade özgürlüğü, hukuk, demokrasi adına içler acısı karar. Yorum sizin."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gazeteci ve yazar Enver Aysever hakkında sosyal medya hesabında 20 Mart 2020 tarihinde karikatürist Mehmet Birol Çün'ün çizdiği karikatürü paylaştığı gerekçesiyle "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Enver Aysever hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, Aysever'in sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu karikatürün içeriği ile dini değerleri aşağılama kastı ile hareket ettiği öne sürülerek, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" iddiasıyla 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

twitter takip