Yeldana Kaharman dosyası sessiz sedasız kapatılmış!

Yeldana+Kaharman+dosyas%C4%B1+sessiz+sedas%C4%B1z+kapat%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F%21;
ABONE OL

AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Kazakistan uyruklu gazeteci Yeldana Kaharman'ın ölümüyle ilgili kendisine yöneltilen 'tecavüz' iddialarına yanıt verdi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın oğlu ve AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, kendisine yönelik ilk olarak gazeteci Sedat Sur'un gündeme getirdiği, ardından organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de tekrar ettiği iddialara yanıt verdi.

DOSYA KAPATILMIŞ!

Ağar'ın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada önemli bir detay dikkat çekti. Açıklamada yer alan "Konu adli makamlarca soruşturulmuş ve hukuki süreç tamamlanmıştır" ifadeleriyle dosyanın kapatıldığı bilgisine ulaşıldı.

Ağar'ın açıklamalarının tamamı şöyle:

"Uzun süredir yurtdışında kaçak yaşadığı anlaşılan suç örgütü mensubu S.P isimli kişi tarafından şahsıma yönelik iftiraları reddediyorum.

Hangi karanlık hesaplar için bu şeref ve itibar suikastına giriştiğinin açığa çıkması için hukuki işlemleri başlatacağım.

Şaibe yaratarak, ima yoluyla beni suçlamaya çalıştığı adı geçen gazeteciyi tanımam. Konu adli makamlarca soruşturulmuş ve hukuki süreç tamamlanmıştır. Konun şahsımla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

Buradaki kurnazlık, siyasi husumet içerisinde olunan çevrelerin iftirasına destek vereceği ümididir. Daha düne kadar kendisine hakaret ederek itibarsız şahıs muamelesi yapanların, amaç siyasete malzee olarak kullanma olunca, konu ile ilgili hiçbir araştırma soruşturma lüzumu görmeksizin, hevesle üzerine atlamalarını derin bir üzüntü ile karşılıyorum.

Kendi siyasi hesaplarına suç örgütü mensubunun beyanlarını dayanak yapmaya çalışanları kamuoyu vicdanına havale ediyorum.

Türkiye'de herkes herkesi tanır, bilir ve değerlendirir.

Tezyif müyezzifin kadri ile mütenasiptir" yani "Hakaret, hakaret edenin gücü ve kişiliği ile orantılıdır."

Kamuoyuna saygılarımla sunarım."

 

OLAYIN GEÇMİŞİ:

Elazığ’da yaşayan 21 yaşındaki Kazakistanlı Yeldana Kaharman isimli kadın, evde şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş olarak bulunmuştu. Vücudunda darp ya da kesik izi bulunmayan 21 yaşındaki Kaharman'ın intihar ettiği iddia edilmiş, ölümün Ağar ile ilişkisi olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.  İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği konuyla ilgili haberlere erişim engeli getirmişti. 

Olayı kamuoyuna ilk dyuran gazeteci Sedat Sur'un Twitter hesabından yayınladığı iddialara göre; Yeldana Kaharman ölmeden bir gün önce AK parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğradı. Kaharman'ın ölümünde ise şüpheler var. Elazığ'da yayın yapan Kanal 23 TV'de çalışan Yeldana Kaharman'ın 28 Mart 2019'de Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da oğlu olan AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar tarafından röportaj bahanesiyle Dersim/Pertek ilçesine çağrıldığını ve burada tecavüze uğradığını iddia eden Sedat Sur genç kız karakola gittikten sonra Mehmet Ağar'ın da oğlunu bölgeden helikopter ile aldırdığını ifade etmişti. Evine gönderilen Yeldana'nın ertesi gün ölü bulunduğunu ve ölümünün kayıtlara intihar olarak geçtiğini söyleyen Sedat Sur bu ölümün şüpheli olduğunu öne sürmüştü.

Sur, Elazığ çevresinde bu konunun bilindiği ancak devletin korkusundan herkesin sessiz kaldığını da dile getirmişti. Gündem yaratan bu açıklamalar, kullanıcıların çeşitli konularda yorum yaparak gündem hakkında tartıştığı web sitesi Ekşi Sözlük'te de konu oldu ve uzunca başlıklarla tartışıldı. Sedat Sur'un açıklamaları da çeşitli internet sitelerinde de haber oldu. Ancak, Sur'un tweetlerini içeren haberlere ve Ekşi Sözlük'teki yorumlara mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

 

twitter takip