Yeldana Kaharman’ın otopsi raporunu ortaya çıkarmıştı! Gazeteci Baransel Ağca'ya soruşturma

Yeldana+Kaharman%E2%80%99%C4%B1n+otopsi+raporunu+ortaya+%C3%A7%C4%B1karm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1%21;+Gazeteci+Baransel+A%C4%9Fca%E2%80%99ya+soru%C5%9Fturma
ABONE OL

Elazığ'da evinde şüpheli şekilde ölü bulunan Yeldana Kaharman'ın otopsi raporunu yayınlayan Gazeteci Baransel Ağca'ya soruşturma açıldı.

Elazığ’da 28 Mart 2019 tarihinde evinde ölü bulunan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi ve bölgenin yerel televizyonu Kanal 23 sunucusu Kazakistanlı gazeteci Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümüyle ilgili otopsi raporunu yayınlayan gazeteci Baransel Ağca'ya soruşturma açıldı.

Hakkında açılan soruşturmayı sosyal medyadan duyuran Ağca, gazetecilik faaliyetinin cezalandırıldığını belirtti.

Ağca, “Savcılık yine hakkımda soruşturma açmış. İl dışında olduğum için bayram sonu ifadeye gideceğim. Muhtemelen yine eski bir tweeti suç unsuru yaptıkları fakat aslında gazetecilik faaliyetini cezalandırdıkları bir soruşturma. Siz siz olun savcılarımızı göreve çağırmayın. Daha önce de belirttim, bu soruşturmalar AİHM kararlarına aykırı. Yıllardır orda duran tweet hakkında işlem yapmıyorsunuz. Sizi rahatsız eden bir haber yaptım diye işlem yapıyorsunuz. Bu tam olarak gazetecilik faaliyetinin başka bir suçla cezalandırılması” sözleriyle tepki gösterdi. 

twitter takip