Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: İmparatorluk kuşağı dirildi

Yeni+%C5%9Eafak+gazetesi+Genel+Yay%C4%B1n+Y%C3%B6netmeni:+%C4%B0mparatorluk+ku%C5%9Fa%C4%9F%C4%B1+dirildi
ABONE OL

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü yazısında imparatorluk kuşağının dirildiğini iddia etti.

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı İbrahim Karagül, Türkiye'nin elini nereye atsa orada derin değişimlere yol açtığını, kime destek verse o ülkenin güçlendiğini iddia ettiği yazısında, "Türkiye; sadece SİHA’larla bile, küçük ülkelerin, büyük ülkelerle nasıl boy ölçüşebileceğinin yolunu gösterdi. Bu, insanlık tarihinde bir devrimdir ve çok şey değiştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kime destek verirse o lider güçleniyor. Kime ters bakarsa o lider güçten düşüyor. Erdoğan gibi lider profili, “Türkiye” gibi ülke profili yayılıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Batılı dünya düzenini sorgulayan en önemli ülke olduğunu belirten Karagül, "Türkiye; Atlantik Ekseni (ABD-Avrupa), Rusya, Çin, Hindistan, Almanya (AB) gibi yeni güç bloklarının dışında coğrafya merkezli yeni bir güç alanı inşa etmektedir. Bunun blokun adı “Türkiye Ekseni”dir." diye yazdı

Karagül, yazısının devamında imparatorluk kuşağının dirildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"“Orta Kuşak” yükselişi Yeryüzünü değiştirecek.

Türkiye; Atlas Okyanusu kıyılarından Pasifik Okyanusu kıyılarına uzanan, Kuzey ve Orta Afrika’yı, Balkanlar ve Ortadoğu’yu, Anadolu ve Ön Asya’yı, Güney ve Güneydoğu Asya’yı ve Orta Asya’yı içine alan, yeryüzünün “ana ekseni”ni oluşturan “Orta Kuşak” ülkelerine, toplumlarına, liderlerine, yönetimlerine yeni bir dünyanın kuruluşunun mümkün olduğunu söylemeye çalışmaktadır.

Türkiye; bu imparatorluklar kuşağının, deniz ticaret yollarını, kara ticaret yollarını, enerji kaynaklarını, enerji koridorlarını barındırdığını bilmektedir. Bunun nasıl bir güç barındırdığının idrakindedir.

Biz; “Türkiye’yi durdurun” söylemini doğru okuyoruz.

Türkiye; bu kuşağın, imparatorluklar geçmişi, milletlere ruh veren şehirler kuşağı olması, bütün medeniyetlerin kesiştiği bir coğrafi tanımlama olduğu gerçeğiyle bir şeyler söylemeye çalışmaktadır. Söylemektedir de."

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip