Yeni Şafak gazetesi yabancı kuruluşları hedef aldı!

Yeni+%C5%9Eafak+gazetesi+yabanc%C4%B1+kurulu%C5%9Flar%C4%B1+hedef+ald%C4%B1%21;
ABONE OL
Yeni Şafak gazetesi bugünkü manşetinden Türkçe yayın yapan yabancı basın kuruluşlarını taşıdı. BBC Türkçe, Sputnik. Euronews Türkçe, Independent Türkçe, Deutsche Welle gibi yayın kuruluşlarını hedef alan Yeni Şafak bu mecraların yaptıkları karşıt haberler ve yayın politikalarıyla Türk halkını etkisi altına aldıklarını ve manipüle ettiklerini savundu. Yeni Şafak bu yayın kuruluşlarını teröre sözcülük yapmakla suçladı. Yeni Şafak'ın haberi şu şekilde:

Türkiye adım adım küresel bir medya ağının kuşatması altına giriyor. Türkçe içerik üretmeye başlayan ve sayıları her geçen gün artan yabancı basın yayın kuruluşları, kendi çıkarları doğrultusunda Türk halkını açık açık açık manipüle ediyor.

RENKLİ DEVRİMLER HAFIZALARDA!

Gürcistan, Ukrayna, Sırbistan ve Kırgızistan gibi ülkelerde alternatif medya araçlarının yönlendirmesiyle gerçekleştirilen ‘renkli darbeler’ hafızalarda tazeliğini korurken küresel medya devleri Türkiye’ye yığınak yapmaya hız verdi.

TERÖRE SÖZCÜ OLDULAR!

Gezi, Kobani ile hendek olaylarında tecrübeli muhabir ve ajanlarını göndererek barikat gerisindeki teröristlerin sözcülüğü yapan şebeke, şimdilerde çıkarlarına hizmet edecek elamanlar devşirerek Türkiye’ye medya aracılığıyla kök salıyor.

DENETİMİ ZOR OLAN ORTAMI SEÇİYORLAR!

Çoğu devlet destekli medya çetesinin tercih ettiği mecralar ise televizyon, gazete gibi geleneksel medya araçları değil, denetimi daha zor olan sosyal medya ve dijital platformlar oluyor.

  • Kendini tamamen Erdoğan karşıtı yayına adayan Alman kamu kurumu Deutsche Welle’nin (DW) Türkçe bürosu ise HDP ve CHP'nin basın bürosu gibi çalışıyor. PKK'nın hendek terörünü destekleyerek Türk ordusunu suçlayan DW’nin Türkçe Servisi Yöneticisi Erkan Arıkan sözde Ermeni Soykırımı tezlerine destek veren, Can Dündar, Bülent Mumay gibi firarilerin propagandalarına çanak tutan Köln Radyosu'nun eski çalışanı. Deutsche Welle Türkçe web sitesinin ayda yaklaşık 2,3 milyon ziyaretçisi var.
  • Yabancı basın yayın kuruluşları arasında en pervasız yayın çizgisine sahip kurum İngiliz devlet televizyonu BBC. Kurulduğu günden bu yana provokatif haberler üzerinden tetikçilik yapan BBC Türkçe'nin HDP yanlısı yayınları dikkat çekiyor. BBC Türkçe birçok haberinde PKK'nın yan kuruluşları olan YPG/SDG için “Suriyeli Kürtler, Suriyeli Kürt Silahlı gücü” gibi ifadeleri kullanırken “terör örgütü” ve “terörist” ifadesini asla kullanmıyor. BBC Türkçe sitesinin ayda yaklaşık 13 milyon ziyaretçisi var.
  • Türkçe içerik üreten yabancılar listesindeki en anlaşılmaz yayın organı Rus Sputnik. Rus-Türk işbirliği giderek artmasına ve iki ülke stratejik birlikteliğini arttırmasına karşın Rus Sputnik, Türkiye karşıtı yayın politikası izliyor. Çalıştığı yerel personellerin etkisi altında kalan Sputnik, daha çok ABD çıkarları çizgisinde, Atlantikçi ve NATO’cu yayın izlenimi yaratıyor. Sputnik, 1 ayda aldığı yaklaşık 22 milyon tıkla Türkiye’de yerli birçok basın organından daha etkili oluyor.
HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ Yeni Şafak bu haberine Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz ile CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'dan geldi. Yarkadaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada Yeni Şafak'ın bu tutumunun nefret söylemi olduğunu ve meslektaşlarını hedef gösterdiğini vurguladı. Yarkadaş bu tarz haberlerin gazetecilere yeni saldırılara neden olacağını da söyledi. async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"> İsmail Saymaz ise Yeni Şafak'ın haberiyle ilgili "Türkiye, eleştirel görüşlere sahip gazetecilerin tutuklandığı, tetikçiler tarafından hedef gösterildiği, işsiz bırakıldığı ve bir yabancı basın kuruluşunda çalışmak zorunda kaldığı bir ülke haline gelmeseydi, şikayet ettiğiniz bu manzara doğmayacaktı" mesajını paylaştı. async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">
twitter takip