Yeni Şafak gazetesinin patronlarına ihale yağmuru

Yeni+%C5%9Eafak+gazetesinin+patronlar%C4%B1na+ihale+ya%C4%9Fmuru
ABONE OL

Yeni Şafak gazetesinin bağlı olduğu Albayrak Holding kamudan son 11 yılda yaklaşık 7 milyar TL değerinde 437 ihale aldı.

BirGün'den ismail Arı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı olduğu dönemde hızla büyümeye başlayan ve iktidara yakınlığıyla bilinen YeniŞafak gazetesinin de bağlı olduğu Albayrak Holding, kamudan milyarlarca liralık devasa ihaleler alıyor.

Albayrak Holding’e bağlı şirketlerle tam 21 ayrı alanda iş yapan holding, inşaattan araç kiralamaya, sayaç okumadan çöp toplamaya kadar kamu kurumları ile belediyelerden çok sayıda işin ihalesini alıyor. Holdinge bağlı şirketlerin son yıllarda kamudan aldığı yüzlerce ihalenin toplam bedeli milyarlarca lirayı bulurken Albayrak Holding, özelleştirme kapsamında satılan şeker fabrikaları ile kâğıt fabrikası gibi birçok fabrikayı da satın aldı.

Albayrak Holding’in yönetiminde ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın arkadaşı Nuri Albayrak ile kardeşleri Ahmet Albayrak, Bayram Albayrak, Kazım Albayrak, Mustafa Albayrak ve Muzaffer Albayrak yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında evlenen yakın arkadaşı Nuri Albayrak’ın kızı Elif Albayrak’ın nikah şahitliğini de yapmıştı.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip