Yeni Şafak yazarı, yazılarına son verildiğini duyurdu: Son iki yazım yayımlanmadı

Yeni+%C5%9Eafak+yazar%C4%B1,+yaz%C4%B1lar%C4%B1na+son+verildi%C4%9Fini+duyurdu:+Son+iki+yaz%C4%B1m+yay%C4%B1mlanmad%C4%B1
ABONE OL

Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Yeni Şafak gazetesinin yazılarına sansür uyguladığını açıklayarak yazılarına son verildiğini duyurdu.

Yaklaşık 9 yıldır Yeni Şafak gazetesinde köşe yazıları kaleme alan ve AKP'ye yekınlığıyla bilinen Prof. Dr. Ergün Yıldırım, yazılarına son verildiğini duyurdu.

Twitter'dan açıklamalarda bulunan ve aynı zamanda eski Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olan Yıldırım, son iki yazısının yayımlanmadığını da belirterek, gazetede bir süredir sansürün arttığına dikkat çekti.

Ergün Yıldırım'ın açıklamalarının tamamı şöyle:

"Zorunlu açıklama: Yeni Şafakta çıktığından beri yazıyorum. 2012 yılında da köşe yazmaya başladım. Ancak son zamanlarda özgür yazma imkanımız iyice daraldı. Hatta bu nedenle son bir yıldır siyasi yazılar yazmayı bıraktım. Fakat bu da yetmedi. Son iki yazım yayınlanmadı.

Yeni Şafak tamamen çıktığı zamanki felsefesinden bambaşka bir aşamaya geldiği gözüküyor. Bizim için islam, demokrasi ve eleştirel düşünce merkez oldu. Buna tahammülü olmayan yerlerde zaten işimiz olmaz. Hayırlısı olsun."

 

Yıldırım, bu açıklamalarının ardından Yeni Şafak'ta yayımlanmayan son yazısını da Twitter'dan paylaştı.

 

 

 

twitter takip