BBC Türkçe'nin haberine göre; bu ülkeler arasında Azerbaycan, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan yer alıyor.
Guardian gazetesinde yer alan bir şema, 2018 yılında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olarak nişanlısı Hatice Cengiz ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın da telefonlarına bu casus yazılımın yüklenmiş olabileceğini gösteriyor.
Pegasus yazılımı, son yıllarda farklı konularla da gündeme gelmişti. Özellikle Kaşıkçı cinayetinde, üzerinde çalıştığı bir projenin, temasta olduğu bir başka Suudi muhalifin telefonunun bu yazılımla ele geçirilmesiyle Suudi makamları tarafından öğrenildiği ve öldürülmesinde bunun rol oynamış olabileceği iddia edildi.
Hak savunucuları, Pegasus yazılımının 'otokratik yönetimler' tarafından muhalifleri baskılamak için kullanıldığını belirtiyor ve bunun demokrasiye zarar veren bir yöntem olduğunu söylüyor.
Peki Pegasus isimli casus yazılım nasıl çalışıyor, hangi kişisel bilgilerimize erişebiliyor?
BBC muhabirleri gösteriyor...
Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...
BBC muhabirleri, bir telefona yükleyerek, casus yazılımların nasıl çalıştığını gösteriyor: https://t.co/H1uAWhQsV3 pic.twitter.com/QOhkERmT51
— BBC News Türkçe (@bbcturkce) July 20, 2021