15 yıl öncesine ait haberler suç sayıldı! Gazeteci Oktay Candemir'e bir dava daha!

15+y%C4%B1l+%C3%B6ncesine+ait+haberler+su%C3%A7+say%C4%B1ld%C4%B1%21;+Gazeteci+Oktay+Candemir%E2%80%99e+bir+dava+daha%21;
ABONE OL

Gazeteci Oktay Candemir hakkında 15 yıl önce izlediği DTP haberleri suç sayılarak yeni bir dava açıldı.

Gazeteci ve yazar Oktay Candemir hakkında açılan davalara bir yenisi eklendi. Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 5 Nisan 2019 tarihinde evine yapılan baskının ardından 2 gün gözaltında kalan ve daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gazeteci Candemir hakkında 2 yıl sonra yeni bir iddianame hazırlandı. ‘Örgüt propagandası’ iddiasıyla polis fezlekesine dayanılarak hazırlanan iddianamede Gazeteci Oktay Candemir’ın daha önce beraat ettiği sosyal medya paylaşımları için yeniden dava açıldı. İddianame Van 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Dava duruşması için 17 Haziran 2021 tarihinde görülecek.

‘Halepçe Katliamı’ basın açıklaması haberi suç sayıldı 

Gazetecilik faaliyetlerinin iddianameye konu edindiği davada, Candemir’in ev baskınlarında el konulan gazetecilik arşivinde yapılan taramalarda kendisinin yaptığı haberler suç sayıldı. Oktay Candemir’in 12 yıl önce muhabir olarak takip ettiği  ‘Halepçe Katliamı’ı konu edinen basın açıklaması suç delili olarak dosyaya konuldu.

Haberler 15 yıl öncesine ait!

Candemir, Ağrı, Kars ve Iğdır illerinde muhabirlik yaptığı dönemlere ait haberler, röportajlar kendisine suç olarak isnat ediliyor. 2005-2009 tarihleri arasındaki döneme ait kapatılan DTP’nin yaptığı basın açıklamalarının olduğu videolardaki görüntüler, açıklamaya katılan kişilerin elinde tuttuğu dövizler pankartlar da suç sayıldı.

twitter takip