Canan Kaya

Demirören'in halıya bastığı iddiasıyla işten çıkardığı Zeynep Tüzer'den yeni açıklama: Korkmuyorum, hakkımı aramaya devam edeceğim!

ABONE OL

Demirören Medya Grubu'nda Güvenlik Görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, 1 ay önce yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği ve halıya bastığı iddiasıyla işten çıkarılmıştı. Demirören, hem eski çalışanı Tüzer'e, hem de olayı duyuran Medyakoridoru.com'a dava açtı. Söz konusu davayı yine Medyakoridoru.com'a değerlendiren Tüzer, 'Korkmuyorum, sonuna kadar hakkımı aracağım' dedi.

Medyakoridoru, tam 1 ay önce Demirören Medya Grubu'nda Güvenlik Görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer'in, yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği ve halıya bastığı için önce aşağılanıp istifaya zorlandığı, ardından da işten çıkarıldığı haberini duyurmuştu. Demirören Grubu ise bu haberlerin ardından hem eski çalışanı Tüzer'e, hem de olayı gündeme taşıyan Medyakoridoru.com ile Medyakoridoru'nun haberini yayınlayan aykiri.com.tr, tele1.com.tr, ajanspress ve Birlik Yayım'a manevi tazminat davası açtı.

"Marka ve kişilik haklarına saldırıda bulunulması ve şirketin ticari itibarının zedelenmesi" iddialarıyla açılan davada, Tüzer'den 25.000 TL, Medyakoridoru ve diğer yayın organlarından 50'şer bin TL talep edildi.

Davayla ilgili Medyakoridoru'na konuşan Zeynep Tüzer ise korkmadığını, bu davayala kendisini yıldıramayacaklarını ve Demirören Medya Grubu'nun o dönem kendisinin de bağlı bulunduğu Talon Güvenlik ile sözleşmesini sonlandırma kararı aldığını açıkladı.

Demirören Medya'da büyük skandal! Kadın çalışan, yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandı" haberini okumak için tıklayınız

İşte, Tüzer'in açıklamaları: 

"Beni bu davayla korkutmayı amaçlıyorlar. Şimdi o dönem bağlı bulunduğum Talon Güvenlik'le de sözleşmelerini feshediyorlarmış. Onlara arkamda durmadıkları için beddua etmiştim. İlahi adalet yerini buldu ve 12 Mayıs'ta benim görevime son verilirken, tam 1 ay sonra 12 Haziran'da da Talon Güvelik'e sözleşmelerini sonlandıracaklarını bildirdiler. Hatta proje müdürü o gün beni arayıp "Gel tazminatını al" dedi. Ben de davamdan asla vazgeçmeyeceğimi söyledim.

Beni susturmayı ve korkutmayı amaçlıyorlar ama asla korkmuyorum. Adalate de sonuna kadar güveniyorum. Dava dilekçesi elime ulaşınca ister istemez ürperdim tabii ki. 25.000 TL istiyorlar, az para değil ki... Asgari ücretle çalışan biriydim ben. Kesinlikle karşılayamam bu parayı. Ama yine de güçlü hissediyorum kendimi. Çünkü haksızlığa uğradım. Size beyan ettiğim bütün bilgilerin de arkasındayım.

Dava dilekçesi ilk olarak annemin eline geçmiş üstelik. 2 ay önce kalp krizi geçirdi annem ve çok üzüldü öğrenince. Tekrar kriz geçirir diye çok korkuyorum.

Avukatım, hiçbir şeyden korkmamam gerektiğini ve aşağılanarak işten çıkarıldığım için bu davayı kazanacağımı söyledi. 

Son olarak tek bir ricam var... Ben bir şehit kızıyım, savunmasız ve sahipsiz kalmak istemiyorum. Size de verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum."

 

 

twitter takip