Gazeteci Arif Aslan'ın yargılandığı dava ertelendi!

Gazeteci+Arif+Aslan%E2%80%99%C4%B1n+yarg%C4%B1land%C4%B1%C4%9F%C4%B1+dava+ertelendi%21;
ABONE OL

2017 yılında haber çekimi yaptıkları esnada Gazeteci Selman Keleş'le beraber gözaltına alınarak tutuklanan gazeteci Arif Aslan'ın “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın birinci duruşması bugün Van 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Gazeteciler Arif Aslan ve Selman Keleş'in birlikte yargılandığı davanın dokuzuncu duruşmasında, Arif Aslan'ın dosyası ayrılmıştı.

Ruşen Takva / Serbest Gazeteci

 

Gazeteci Arif Aslan'ın ayrılan dosyanın ilk duruşması  duruşma savcısının mazeret bildirdiği gerekçesiyle 11 Şubat 2021  tarihine ertelendi.

31 Mart 2017 yılında Kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi binası önünde çekim yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan gazeteciler Arif Aslan ve Selman Keleş  tutuklanmıştı. Gazeteci Arif Aslan ve KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı muhabiri Selman Keleş sekiz aylık tutukluluğun ardından 21 Kasım 2017 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edilmişlerdi. Bu dosya kapsamında gazeteci Arif Aslan ile birlikte “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılanan Keleş’in dosyası, 3 Eylül 2020 tarihinde görülen dokuzuncu duruşmada yurt dışında yaşadığı gerekçesiyle ayrılmıştı.Selman Keleş ile dosyası ayrılan Arif Aslan'ın yargılamasına ise  Van 5.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.Gecikmeli olarak baslayan ilk duruşmaya gazeteci Aslan ve avukatı Cahit Durmaz  katıldı.

Duruşma ertelendi

Gazeteci ve izleyicilerin Covid-19 pandemisine dönük alınan tedbirler kapsamında salona alınmadığı duruşma yapılan  kimlik tespitlerinin ardından başladı.Mazeret bildiren savcının hazır bulunmaması nedeniyle mahkeme heyeti yargılamayı erteleyerek  bir sonraki duruşma  tarihini 11 Şubat 2021 şeklinde belirledi.

"Beraat edilmem engellenmek isteniyor"

Duruşma sonrası  açıklama yapan  gazeteci Aslan, yıllardır yargılanmama rağmen dosyada herhangi bir ilerleme kaydedilmedş. Dava bugün dördüncü  yılına girmesine rağmen yargılama  devam ediyor.  Dosyada suç unsuru sayılacak  herhangi birşey yok . Hatta dosyayla ilgisi  olmamasına rağmen 2013 yılında  Newroz etkinliklerinde çektiğim ve yayınlanan  fotoğrafları bulup dosyaya bırakmışlar.  Bununla en azından bir propaganda cezası verelim diyorlar." dedi.

twitter takip