Havuz medyasının kadın cinayeti haberlerini yayımlamayacağı iddia edilmişti! Peki Sabah'ın yazı işleri toplantısında ne konuşuldu?

Havuz+medyas%C4%B1n%C4%B1n+kad%C4%B1n+cinayeti+haberlerini+yay%C4%B1mlamayaca%C4%9F%C4%B1+iddia+edilmi%C5%9Fti%21;+Peki+Sabah%E2%80%99%C4%B1n+yaz%C4%B1+i%C5%9Fleri+toplant%C4%B1s%C4%B1nda+ne+konu%C5%9Fuldu?
ABONE OL

İyi Partili Mehmet Aslan'ın Twitter'da gündeme getirdiği o iddiayı Medyakoridoru araştırdı...

İyi Partili Mehmet Aslan, geçtiğimiz günlerde kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iktidara yakın medyanın kadın cinayetleri haberlerine yer vermeyeceğini iddia etmişti. Paylaşımında, “Şimdi ilgili bir yöneticisiyle görüştüm. Yandaş medya görsel ve yazılı basında, Pazartesi itibariyle kademeli olarak ‘kadın cinayeti’ haberlerini vermeyi kesecekmiş! Acınası haldeler...” ifadelerine yer veren Aslan'ın bu iddiaları sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

Medyakoridoru, söz konusu iddiayı Sabah gazetesi kaynaklarına sordu ve bu yönde bir kararın yazı işleri toplantısında gündeme getirildiği bilgisine ulaştı.

Medyakoridoru'na bilgi veren kaynaklar, toplantıda kadın cinayetleri haberlerinin "yalnızca hikayesi olanlar" şeklinde yayımlanmasının daha uygun olacağının tartışıldığını ve bu haberlere daha az yer verilmesinin gündeme getirildiğini belirtti. Ayrıca gazete yönetimine, Yönetim Kurulu'ndan henüz böyle bir talimat gelmediğini aktaran kaynaklar, bu konunun tartışmaya açılmasında Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine gelen tepkilerin etkili olabileceğini de ifade etti.

twitter takip