O iddiayı Medyakoridoru yazıyor: OdaTV, Olay TV binasına mı taşınıyor? Hüseyin Köksal, medya yatırımını OdaTV'den yana mı kullanacak?

O+iddiay%C4%B1+Medyakoridoru+yaz%C4%B1yor:+OdaTV,+Olay+TV+binas%C4%B1na+m%C4%B1+ta%C5%9F%C4%B1n%C4%B1yor?+H%C3%BCseyin+K%C3%B6ksal,+medya+yat%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1n%C4%B1+OdaTV%E2%80%99den+yana+m%C4%B1+kullanacak?
ABONE OL

Önceki gün Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ile yollarını ayıran OdaTV'yle ilgili çok önemli bir iddia ortaya atıldı.

Geçtiğimiz günlerde OdaTV'den şok etkisi yaratan bir ayrılık haberi geldi. Uzun yılar OdaTV'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapan Barış Pehlivan ile Haber Müdürü Barış Terkoğlu, sürpriz bir kararla odatv.com.tr ile yollarını ayırdı. Terkoğlu ve Pehlivan'ın yerine ise VOA sunucusu Serdar Cebe ile Posta'nın eski yayın koordinatörü Elif Yılmaz getirildi. Ayrılığın nedeni olarak ise OdaTV'nin imtiyaz sahibi Soner Yalçın ile aralarında görüş farklılığı oluşmasından kaynaklandığı belirtildi. Ancak uzun yıllar oluşmayan bu görüş ayrılığının aniden boy göstermesi de "Ne oldu da ipler koptu" sorusunu gündeme getirdi.

Medyakoridoru'nun kulislerden edindiği bilgiye göre; Terkoğlu ve Pehlivan'ın, Yalçın ile görüş ayrılığına düşmesinin nedeninin, Yalçın'ın OdaTV'nin çizgisini daha merkezde duran bir yayın politikasına taşımak istemesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bu arada Yalçın'ın, bunu yaparken aynı zamanda OdaTV'yi bir televizyon kanalı haline dönüştürmeyi planladığı da söylentiler arasında. Ancak meselenin özü de işte bu noktada başlıyor!

Kısa bir hatırlatma yapacak olursak, OdaTV'nin Kadıköy'deki ofisini, Kağıthane'deki bir adrese taşımak istediklerini geçtiğimiz gün yazmıştık. İşte, OdaTV'deki bu değişimin şifreleri de bu adreste gizli.

Nasıl mı?

30 Kasım'da yayına başlayan ve iktidardan gelen baskı sonucu yalnızca 26 gün yayında kalan Olay TV'nin Kağıthane'deki ofisi, artık OdaTV'nin bürosu haline geliyor. Ancak OdaTV, bu adres değişikliğiyle yalnızca Olay TV'nin ofisine taşınmış olmayacak, Olay TV'nin eski ortağı Hüseyin Köksal'ın finanse ettiği bir yapının çatısı altına da girmiş olacak.

Yani, "İktidar frekans almamıza izin vermedi" diyerek 180 çalışanıyla yolunu ayıran Köksal, OdaTV'yi televizyon kanalı haline getirerek, sıfırdan oluşturacağı yeni bir ekiple yoluna devam edecek. 

Kulislerde konuşulan bu iddialardan hareketle, aslında Köksal'ın frekans almasının önünde bir engel olmadığı, iktidarı rahatsız eden asıl meselenin eski ekiple tekrar yola devam etme kararının olduğu sonucuna rahatlıkla varılabilir.

Peki yeni bir işe kavuşmanın heyecanıyla konut kredisi çeken, kirada oturan, mevcut işini bırakıp tazminatını yakarak Olay TV çatısı altına gelen 180 basın emekçisinin durumu ne olcak?

twitter takip