Eski Merkez Bankası Başkanı'ndan, Erdal Sağlam'a: 'Soyadı Sağlam olmakla, adam sağlam olmuyor'

Eski+Merkez+Bankas%C4%B1+Ba%C5%9Fkan%C4%B1%E2%80%99ndan,+Erdal+Sa%C4%9Flam%E2%80%99a:+%E2%80%99Soyad%C4%B1+Sa%C4%9Flam+olmakla,+adam+sa%C4%9Flam+olmuyor%E2%80%99
ABONE OL

Eski Merkez Bankası Başkanı Yaman Törüner, ekonomi yazarı Erdal Sağlam'ın yıllar önce kendisiyle ilgili Hürriyet'te kaleme aldığı o yazısına yeni kitabıyla yanıt verdi.

1994-1996 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Başkanlığını yürüten Yaman Törüner'in "Yorumlu Hatıralar" adını verdiği kitabı geçtiğimiz günlerde MD Basım etketiyle okurla buluştu.

Aynı zamanda İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı ve 53'üncü Hükümet'in Devlet Bakanı görevlerinde de buluann Törüner, bu kitabında kişisel anılarına yer verdi.

Kitapta Merkez Bankası Başkanlığı yaptığı döneme de sıkça değinen Törüner, uzun süre Hürriyet'te ekonomi yazıları kaleme alan Erdal Sağlam'ın, bir süre önce yine Hürriyet'te kendisiyle ilgili kaleme aldığı eleştirel yazısına da cevap verdi.

Sağlam'ın, o dönemki yazısında 'kendisini piyasayı sopa ile terbiye etmekle, bazı bankalara ayrıcalık tanımakla, kıyak çekmekle ve bazılarına da haksız sopalar atmakla' suçladığını belirten Törüner, kitapta "Soyadı Sağlam Olmakla Adam Olmuyor" başlığını verdiği bölümde iddiaları sert bir dille reddetti.

İşte, Törüner'ın "Yorumlu Hatıralar" adlı kitabındaki o kısım:

"Soyadı Sağlam Olmakla Adam Olmuyor

Hakkımda yalan ve yanlı haber yapmakla ünlü Erdal Sağlam Cumartesi günkü Hürriyet'te yine saçmalamış. Bankacıların "Merkez Bankası'nın Yamanca Yönetilme" özlemini duyunca çileden çıkmış. Benim Merkez Bankası Başkanı olduğum dönemde piyasanın sopa ile terbiye edildiğini, bazı bankalara ayrıcalık tanındığını, bazılarına el altından kıyak çekildiğini, birilerine haksız sopalar atıldığını söylüyor.

Benim dönemimde Merkez Bankası'nda piyasa ile bütünleşmiş, dertlerin dinlendiği, verilen sözlerin tutulduğu aktif bir para yönetimi vardı. IMF vardı ama IMF boyunduruğu yoktu. Piyasa sopa ile terbiye edilmedi. Öyle olsa idi bankacılar hep birlikte o dönemi özlemezlerdi.

Benim dönemimde hiçbir bankaya ayrıcalık tannmadı. Bazılarına el altından kıyak çekilmedi. Birilerine haksız sopa atılmadı. Bana niçin iftira attığı artık herkes tarafından bilinen Erdal Sağlam, göreve geldiğimin ilk günlerinde daha benim yönetimimi dahi görmeden angaje olmuş ve art niyetli saldırılarına başlamıştı."

twitter takip