Polisin gözaltına almakla tehdit ettiği gazeteci Çağdaş Ulus, Medyakoridoru'na konuştu: Kalbime baskı uyguladı

Polisin+g%C3%B6zalt%C4%B1na+almakla+tehdit+etti%C4%9Fi+gazeteci+%C3%87a%C4%9Fda%C5%9F+Ulus,+Medyakoridoru%E2%80%99na+konu%C5%9Ftu:+Kalbime+bask%C4%B1+uygulad%C4%B1
ABONE OL

KRT TV muhabiri Çağdaş Ulus, Kadıköy'deki Söğütlüçeşme metrobüs durağında bir polis tarafından gözaltına alınmakla tehdit edilmişti. Ulus, yaşadıklarını Medyakoridoru'na anlattı.

Gizem Ertürk / Serbest Gazeteci

 

Dün akşam sosyal medyadan Kadıköy'deki Söğütlüçeşme metrobüs durağında polis tehdidine uğradığını duyuran KRT TV muhabiri Çağdaş Ulus, izinsiz aramaya maruz kaldığını belirterek, "Kalbime çok sert bir basınç uyguladı, kalp hastası da olabilirdim" dedi.

Yaşadıklarını Medyakoridoru'na anlatan Ulus, olayı şöyle özetledi:

"Dün akşam saat 18:30 sıralarında Söğütlüçeşme metrobüs durağında indim. Turnikelerin olduğu yerde üç tane polis memuru metrobüsten inen insanları durduruyorlardı. Ben klasik bir izin belgesi kontrolü diye düşündüm. Polislerden biri GBT kontrolü yapmak istedi ve TC kimlik numaramı istedi, ben de söyledim. Bu polis memuru ılımlı biriydi, hiçbir sorun yaşamadım. Akabinde de izin belgemi göstermek için hamle yaptığımda beni 15 metre mesafedeki başka bir polis memuruna yönlendirdi.

ELİYLE KALBİME BASKI UYGULADI

O polis memuru ise direkt üst araması yapmaya çalıştı ama yöntemi çok farklıydı. Önce eliyle kalbime bir basınç uyguladı. Ne olduğunu anlamaya çalıştım ve tepki gösterdim. Tersten işlem yaptıklarını, ilk olarak muafiyet belgemi kontrol etmeleri gerektiğini söyledim. Üst araması demeye bin şahit lazım, kaba arama yaptılar resmen. Sonra başka bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla uyuşturucu kontrolü yapıyorlarmış. Ancak insanların uyuşturucu kullanıp kullanmadığını bu şekilde kaba kuvvet kullanarak mı anlamaya çalışıyorlar!... Güya kalp basıncına baskı yaparak nabız ölçüyorlarmış kendilerince. Çok sert bir basınç uyguladı kalbime, ben kalp hastası da olabilirdim.

"KRT TV KİMİN?" DİYE SORDU

Sonra tekrar öncelikle izin belgemi kontrol etmesi konusunda uyardım ve gazeteci olduğumu söyledim. Durdu ve belgemi kontrol etti. Evraktaki kanal ismini görünce “KRT TV” kimin dedi. Halinden ve tavrından kimin olduğunu bildiği o kadar belliydi ki. Ben de tersleyerek Cevap verdim ve “Sen muhalif medyadasın diye sana özel muamele mi uygulamamı bekliyorsun” dedi. Sonra da elimdeki ceketimi çekti ve iznim olmada ceplerini aradı. Üstelik koronavirüs önlemlerinden bahsettiğimizbir ortamda ellerinde eldiven dahi olmadan bunu yaptı. Bu hareketi yapınca ben iyice çileden çıktım ve sözlü tartışma yaşadık.

GÖZALTINA ALMAKLA TEHDİT ETTİ

Bu arada bana uyuşturucu kontrolü yaptıklarını da söylemediler. Ne yaptıklarını bile anlamadım. Tekrar üst araması yapmaya kalktığında izin vermeyince “Seni karakola çekerim” diyerek beni kenara iteledi. Sonra etrafımızda insanlar birikince bırakmak zorunda kaldılar."

twitter takip