Sözcü'nün sahibi Burak Akbay, İsviçre'de kurulan şirketi doğruladı!

S%C3%B6zc%C3%BC%E2%80%99n%C3%BCn+sahibi+Burak+Akbay,+%C4%B0svi%C3%A7re%E2%80%99de+kurulan+%C5%9Firketi+do%C4%9Frulad%C4%B1%21;
ABONE OL

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, dün Medyakoridoru'nun yayımladığı Ticaret Sicil Gazetesi'nin görsellerini doğruladı. Akbay, dün yaptığı ilk açıklamada ise görsellerin gerçeği yansıtmadığını ifade etmişti...

Medyakoridoru, Sözcü gazetesiKorkusuz gazetesi, GırGır, Amk (Spor),Sözcü TV  ve sozcu.com.tr'nin sahibi olan Estetik Yayıncılık şirketinin merkezinin İsviçre’ye taşındığını dün duyurmuştu. Sözcü başta olmak üzere, Estetik Yayıncılık bünyesindeki gazete, dergi ve televizyonun 2019 yılında İsviçre'de kurulan Beme Media A.G şirketine devrolduğunu Ticaret Sicil Gazeteleri'nin nüshalarıyla birlikte açıkladığımız haberimizde, ayrıca patron Burak Akbay'ın Beme Media'nn Yönetim Kurulu Üyesi, İsviçreli iş insanı Zachery Brannon Boyd'un ise Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu da belirtmiştik.

Medyakoridoru'ndan yılın medya bombası! Sözcü gazetesinin yeni sahibi hangi yabancı ortaklı şirket oldu? (Özel Haber)

Haberimizin ses getirmesinin ardından, dün akşam bir internet sitesine jet bir açıklama yapan Burak Akbay, Sözcü gazetesinin satıldığı iddialarını ve Medyakoridoru'nun yayımladığı Beme Media A.G'nin gazetenin tek sahibi konumuna geçtiğini gösteren Ticaret Sicil Gazetesi görsellerinin gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

Oysa biz, dün yayınladığımız haberde Sözcü gazetesinin satıldığını değil, İsviçre'de kurulan bir şirketin sahipliğine geçtiğini açıkça belirtmiştik. Yayınladığımız resmi sicil gazetesi görselleriyle de haberin kaynağını ortaya koymuştuk. 

Nitekim Akbay'ın bu akşam saatlerinde Bizim TV'ye yaptığı yeni bir açıklama, yayınladığımız belgelerin doğruluğunu bir kez daha ispatlamış oldu. Açıklamasında, Sözcü'nün satıldığı iddialarını bir kez daha yalanlayan Akbay, Estetik Yayıncılık'ın Beme Media'ya devrolduğunu gösteren Ticaret Sicil Gazetesi görselleriyle ilgili ise "Değişen hiçbir şey yok, sadece şirketin adı değişti. Yine benim" ifadelerini kullandı.

Akbay, bu yeni açıklamasıyla Medyakoridoru'nun haberini de doğrulamış oldu.

twitter takip