Tutuklanan Odatv yöneticilerinin avukatı Hüseyin Ersöz, Medyakoridoru'na konuştu!

ABONE OL

Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze görüntülerini haberleştirdikleri için tutuklanan Odatv yöneticilerinin avukatı Hüseyin Ersöz, Medyakoridoru'ndan Canan Kaya'nın sorularını yanıtladı...

Odatv haber sitesi, 3 mart tarihinde Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze görüntülerini haberleştirmişti. Hülya Kılınç imzasıyla yayınlanan haberin kamuoyuna yansımasından kısa bir süre sonra Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, sabaha karşı saat 04:00'da evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Terkoğlu'nun tutuklanmasından kısa bir süre sonra ise muhabir Hülya Kılınç ile Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklandı. 

Tutuklamaların yalnızca bu isimlerle sınırlı kalmadığı soruşturma kapsamında; önce MİT mensubunun adını sosyal medya hesabında paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alınan Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Murat Ağırel, ardından da Odatv'nin haberini yayınlayan Yeni Yaşam gazetesi yayın yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ile Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, demir parmaklıklar ardına hapsedildi. Odatv haber sitesi ise erişime kapatıldı.

Peki bir hafta içerisinde 6 gazetecinin özgürlüğünün elinden alınmasına neden olan bu haberde suç unsuru neydi? Tutuklamalara zemin oluşturacak deliller var mıydı? Tutuklamaların ardında İstanbul Grubu veya diğer adıyla Pelikancılar denilen gizli bir oluşum mu var? Barış Pehlivan'ın cezaevinde darp edildiği iddiaları doğru mu, görüntülere ulaşıldı mı? AYM'nin uzun süredir erişime kapalı olan sendika.org için verdiği 'hak ihlali' kararı odatv için de emsal oluşturabilir mi? 

Medyakoridoru, tüm bu soruların yanıtlarını Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun avukatı Hüseyin Ersöz'e sordu!

 

 

twitter takip